logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pomerančový krém

25. srpen 2016
4206 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krémy, gely, polevy
Úvod

Pomerančový krém Obrázek 1

Ovocný krém s chutí pomerančů, vhodný k plnění zákusků, řezů, dortů i cukroví.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 500 ml pomerančového džusu
  • 50 g krupicového cukru
  • 350 g pomerančové polevy - čokolády ( použila jsem pecičkovou )
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 250 g změklého másla

Do hrnce nalijeme větší část džusu, přisypeme cukr, zamícháme a dáme vařit. Zatím si do misky nasypeme pudink, přidáme zbývající džus a metličkou rozmícháme. Když se džus začne vařit, přilijeme připravenou pudinkovou směs a mícháme cca 2-3 minuty. Pak hrnec odstavíme z plotny a ihned do něj přidáme polevu ( čokoládu ) a opět metličkou mícháme až do úplného rozpuštění. 

Hrnec přikryjeme kusem pečícího papíru, aby na povrchu nevzniknul škraloup a necháme vychladnout při pokojové teplotě - nejlépe do druhého dne. Druhý den pomerančovou hmotu přeneseme do šlehací mísy a krátce šleháme - cca 30 vteřin - krém se pak lépe vyšlehá a je hladký. Přidáme změklé máslo a vyšleháme krém. Takto připravený nejen že chutná skvěle, ale i krásně voní po použité polevě - čokoládě.

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip: Pomerančovou polevu-čokoládu můžeme nahradit bílou čokoládou, ale musíme počítat s tím, že ztratí chuť pomeranče. Přímo se nabízí kombinace s pomerančovým korpusem - chutná výborně. Plnit jím můžete i cukroví z pomerančového těsta ( pomerančové vějířky ).

Mohlo by vás zajímat
Krém z ricotty a tvarohu
Krém z ricotty a tvarohu
Jovo krém
Jovo krém
Čokoládový krém
Čokoládový krém
Ganache z bílé čokolády
Ganache z bílé čokolády
Krém Kaštan
Krém Kaštan

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty