logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kávové cupcakes

12. srpen 2016
698 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Cupcakes Vánoční Řezy a zákusky
Úvod

Kávové cupcakes Obrázek 1

Stále oblíbenější ,,zmenšenina" kávového dortu.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • papírové košíčky vel. 5 cm
  • suroviny stačí cca na 8 kousků

Na korpus:

  • 2 vejce
  • 55 g krupicového cukru
  • 20 g slunečnicového oleje
  • 20 g smetany na vaření (12 % tuku)
  • 20 g Vitakávy
  • 80 g polohrubé mouky
  • 1/2 čajové lžičky kypřícího prášku
  • špetka soli
  • špetka citrónové kůry

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smetany ke šlehání ( 33% tuku )
  • 100 g ztužovače šlehačky s příchutí cappuccino - seženete v cukrářských potřebách

Na dohotovení:

  • čokoládová kávová zrnka

Zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Hmota během šlehání zvětší svůj objem a zesvětlá. Zatím si v misce smícháme mouku se solí, citrónovou kůrou, vitakávou a kypřícím práškem. Jakmile máme vyšlehanou vaječnou směs, snížíme chod stroje a nalijeme olej a smetanu. Na závěr nasypeme moučnou směs a krátce zamícháme.

Hotovou hmotou naplníme papírové košíčky a to zhruba do 3/4. Dáme je do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut. Každá trouba peče jinak - hlídáme!! Upečené korpusy vytáhneme z trouby a necháme zcela vychladnout.

Do šlehací mísy nalijeme smetanu, přidáme mascarpone a ušleháme v tuhý krém - cukr není zapotřebí, protože ztužovač je dostatečně sladký. Připravíme si ztužovač dle návodu a postupně přidáváme do vyšlehané šlehačky a vždy metličkou zamícháme. Hotový krém přendáme do sáčku s řezanou trubičkou a naneseme na vychladlé korpusy. Ozdobíme kávovými zrnky a buď necháme vychladit v lednici anebo můžeme rovnou podávat.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Jablečný řez se skořicí
Jablečný řez se skořicí
Cheesecake s jahodami
Cheesecake s jahodami
Nugátové těsto
Nugátové těsto
Kokosové
Kokosové
Malinový strakáč
Malinový strakáč

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty