logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Bombičky - likérové špičky

18. srpen 2016
2648 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Řezy a zákusky
Úvod

Bombičky - likérové špičky Obrázek 1

Kdo by neznal kombinaci čokoládového krému s vaječným koňakem ?

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • cukrářské sáčky
  • trubička na bombičky ( seženete v cukr.potřebách )
  • řezaná trubička
  • hladká trubička
  • buflery (recept uložen v korpusech)
  • čokoláda
  • 100% tuk

Na náplň:

  • 90 g krupicového cukru
  • 24 g plnotučného sójového pudru
  • 540 g Zlatá Haná
  • 180 g čokolády
  • 30 g kakaa
  • 120 g vody

Na tekutý krém:

  • 100 g mixar
  • 50 g fondán (recept uložen v krémech)
  • 40 g vody
  • rumový aromatický výtažek
  • Místo přípravy tohoto krému lze použít i vaječný likér zahuštěný sušeným mlékem.

Do hrnce nalijeme vodu, nasypeme cukr, sójový pudr, přidáme 180 g Zlaté Hané, prosáté kakao a dáme vařit. Za stálého míchání vaříme 5 minut, až vznikne horká směs. Zamícháme nadrobno nakrájenou čokoládu a pozvolna mícháme až do jejího úplného rozpuštění.

Po vychladnutí (druhý den) zlehka krém nahřejeme, přidáme Zlatou Hanou (360 g) a vyšleháme. Na plech si připravíme papír s buflery (upečeme den dopředu dle receptu) ale neodlepujeme!! Rozehřejeme čokoládu a štětcem zlehka potřeme buflery. To z toho důvodu, aby tekutý krém nevsákl do bufleru. Po ztuhnutí čokolády nanášíme cukrářským sáčkem na buflery krém ve tvaru špiček. Díky speciální trubičce zůstane prostředek dutý. Pak vše necháme ztuhnout v lednici.

Část krému si necháme stranou na pozdější uzavření bombiček. 

Zatím si připravíme tekutý krém. Prosejeme mixar a rozmícháme s vodou a fondánem. Pak to ochutíme rumovým výtažkem. Tímto krémem naplníme sáček s hladkou trubičkou a vyplníme připravené špičky. Krém, který jsme si dali stranou, dáme do sáčku s řezanou trubičkou a uzavřeme jím bombičky. Opět necháme ztuhnout.

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Pokud je čokoláda hodně hustá, tak ji zředíme 100% tukem. Vyndáme z lednice ztuhlé bombičky, které odlepujeme z papíru a namáčíme v připravené čokoládě. Necháme bombičky ztuhnout a máme hotovo.

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Laskonky
Laskonky
Kávové kostky
Kávové kostky
Jahodový řez
Jahodový řez
Tiramisu
Tiramisu
Čokoládové řezy s vanilkovým krémem
Čokoládové řezy s vanilkovým krémem

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty