logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Laskonky

19. srpen 2016
1240 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezvaječné Řezy a zákusky
Úvod

Laskonky Obrázek 1

Miniatura oblíbeného zákusku.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • pečící papír
  • cukrářský sáček s hladkou i řezanou trubičkou
  • měděný drátek o průměru 0,5 cm
  • ocet

Na hmotu:

  • 230 g krupicového cukru
  • 0,13 l bílků
  • pár kapek citrónové štávy ( cca 5 )
  • 63 g moučkového cukru
  • 130 g kokosu

Na krém:

  • uvařené Salko
  • máslo

Šlehací mísu a metly opláchneme octem a to z toho důvodu, aby se bílky lépe vyšlehaly. Do mísy dáme bílky, citrónovou štávu a zbytek cukru rozdělíme na 3 díly. První díl cukru přidáme k bílkům.

Do hrnce nasypeme 2/3 krupicového cukru, zalijeme trochou vody a necháme vařit. Vaříme tak dlouho, až se nám za pomoci měděného drátku podaří foukat cukrové bublinky v řadě za sebou - tzv. na řetez. Bílky začneme šlehat jakmile se cukr začne vařit. Během šlehání postupně přidáváme zbytek cukru.

Když máme rozvar uvařený tzv. na "řetěz", snížíme chod stroje a pomalu jím zalijeme ušlehané bílky. Ve šlehání pokračujeme za pomalého chodu stroje a to až do úplného vychladnutí. V misce  smícháme moučkový cukr s kokosem a opatrně zamícháme do bílků.

Zapneme troubu na 100°C. Vezmeme si sáček s hladkou trubičkou a tvoříme na papíře laskonky - velikost je čistě na nás ( já je dělám asi 3 cm velké ). Laskonky vložíme do trouby a v ní je spíše sušíme než pečeme a to cca 40 minut. Správně usušenou laskonku poznáte nejlépe tak, že se vám ji opatrně ale bez potíží podaří vzít do ruky - není příliš měkká. 

Uvařené salko přelijeme do šlehače, přidáme máslo a šleháme cca 10 minut. Vzniklý krém krásně nabyde a zesvětlá. Připravíme si sáček s řezanou trubičkou a krémem postupně laskonky spojíme - naneseme jej vždy na jednu část laskonky a druhou část navrch přiklopíme. Můžeme servírovat.

 

 

Přeji dobrou chut' !

Mohlo by vás zajímat
Banánové řezy
Banánové řezy
Nugátové kostky
Nugátové kostky
Potápky
Potápky
Máslové sušenky bezlepkové
Máslové sušenky bezlepkové
Kávová zrna
Kávová zrna

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty