logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kaki řezy

11. srpen 2016
790 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Řezy a zákusky
Úvod

Kaki řezy Obrázek 1

Řezy s želé z exotických plodů.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • plech s vyšším okrajem o rozměrech 32x42 cm
  • olej ve spreji

Na korpus:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 10 polévkových lžic polohrubé mouky
  • vrchovatá čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce kakaa

Na krém:

  • 2 kostky tvarohu ( nepoužívat ten ve vaničce - krém by byl řídký )
  • 500 g mascarpone
  • 160g moučkového cukru

Na dohotovení:

  • marmeláda na potření - já použila meruňkovou, ale může být jakákoliv
  • 3 ks kaki (ovoce musí být na omak měkké, aby bylo sladké) - kupuji ho týden předem a doma při pokojové teplotě změkne
  • 500 g covergel briant meruňka - seženete v cukrářských potřebách

Plech vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme do husté pěny. Hmota během šlehání zvětší svůj objem a zesvětlá. Zatím si do misky prosijeme mouku s kakaem, přidáme kypřící prášek a zamícháme. Jakmile máme vyšlehanou vaječnou hmotu, snížíme chod stroje a nalijeme smetanu. Pak necháme krátce zamíchat a na závěr přidáme zbývající suroviny, které rovněž promícháme.

Hotovou hmotu přendáme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 35 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak -  takže hlídáme! Zda je korpus již upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Vychladnutý korpus potřeme marmeládou.

Do šlehací mísy dáme mascarpone, tvaroh, moučkový cukr a šleháme dokud se nám suroviny nespojí v hladký krém. Vznikne sice trochu tužší, ale vynikající krém, který naneseme na potřený korpus a nožem ho rovnoměrně rozetřeme.

Oloupeme si zralé kaki, které rozmixujeme. Do hrnce dáme covergel a 250 ml rozmixovaného ovoce a zahřejeme. Nesmí se vařit (zahřát jen cca na 70°C ) - kouří se z něj, ale nevaří se. Tenkým praménkem anebo za pomocí naběračky rovnoměrně nalijeme na moučník. Ztuhlé dáme zhruba na 2 hodinky do lednice a pak už rovnou krájíme a podáváme.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Karamelový cheesecake
Karamelový cheesecake
Jahodové cheesecakové sušenky
Jahodové cheesecakové sušenky
Kremeš
Kremeš
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Banánové řezy
Banánové řezy

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty