logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Jablečný řez se skořicí

2. září 2017
8072 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Řezy a zákusky
Úvod

Jablečný řez se skořicí Obrázek 1

Jemný a vláčný zákusek, který v sobě snoubí tradiční chuť jablek a skořice s požitkem ze smetanového krému.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • plech s vyšším okrajem o rozměrech 32 x 42 cm
  • olej ve spreji

Na těsto:

  • 4 vejce
  • 8 polévkových lžic cukr krupice
  • 8 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce oleje - použila jsem slunečnicový

Na krém:

  • 400 ml zakysané smetany ( min. obsah tuku 18 %)
  • 500 ml šlehačky
  • 1 vanilkový pudink za studena - použila jsem zn.Olé
  • 3 polévkové lžíce cukr moučka - můžeme dát více - záleží jen na nás, jak sladký chceme krém

Na dohotovení:

  • 500 g cover gel s příchutí meruňka - seženeme v cukrářských potřebách
  • 250 ml studené vody
  • 750 g nastrouhaných jablek - můžeme dát i o trochu více
  • 1 kávová lžička mleté skořice
  • malé množství covergelu na potření korpusu

Vystříkáme plech olejem a zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Mezitím si v misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Jakmile máme vyšlehanou vaječnou směs, snížíme chod stroje, přidáme olej a krátce zamícháme. Na závěr přidáme moučnou směs a opět krátce zamícháme.

Hotovou hmotu naneseme na již připravený plech a pečeme. Do zlatova upečený korpus necháme vychladnout. Po vychladnutí korpus (který necháme na plechu) potřeme slabou vrstvou cover gelu.

Do šlehací mísy dáme šlehačku, cukr, zakysanou smetanu a jen lehce zamícháme, aby se nám cukr rozpustil. Přidáme pudink a šleháme jen cca 20 vteřin a krém je hotový. Připravený krém rovnoměrně rozetřeme na již potřený korpus.

V míse smícháme strouhaná jablka se skořicí, rovnoměrně rozložíme na plech a lehce přitlačíme do krému. Do hrnce dáme cover gel, vodu, metličkou zamícháme a postavíme na plotnu. Směs se nesmí vařit - jen ji zahřejeme na cca 70 °C . Pokud jako já doma nemáte teploměr, tak to zahříváte dokud se ze směsi lehce nekouří. Takto připravenou želatinu odstavíme z plotny, naběračkou nabíráme a ihned jí poléváme připravený moučník. Výhodou této želatiny je, že rychle tuhne, ale znamená to také, že i my musíme pracovat rychle.

Necháme vychladit v lednici cca 2 hodiny, aby krém trochu zatuhnul a můžeme krájet a podávat. Recept možná vypadá složitě, ale je to velice rychlý a chut'ově moc dobrý moučník.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Třešňový řez
Třešňový řez
Kávové cupcakes
Kávové cupcakes
Věnečky
Věnečky
Mandlové řezy
Mandlové řezy
Nugátový cheesecake
Nugátový cheesecake

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty