logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Karamelový cheesecake

12. srpen 2016
768 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cheesecakes Řezy a zákusky
Úvod

Karamelový cheesecake Obrázek 1

Lahodný koláč s karamelovou polevou, který si u nás získává stále více příznivců.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • forma na koláč o průměru 19 cm
  • pečící papír - vystřihneme kruh velikosti formy
  • alobal
  • silikonový olej na pečení - pokud nemáme použijeme 100% tuk

Na koláč:

  • 3 ks sýr Philadelphia
  • 40g másla
  • 80g sušenek BE-BE (červený obal)
  • 2 vejce
  • 90 g zakysané smetany (18 % tuku)
  • 14 g hladké mouky
  • 90 g karamelu - recept uložen v krémech

Na dohotovení:

  • 50 g karamelu

Vystříkáme formu silikonovým olejem. Pokud ho nemáme, rozpustíme si 100% tuk a formu důkladně vymažeme. Je to důležité, protože jinak se nám hotový koláč bude špatně vyklápět z formy. Do vymazané formy vložíme pečící papír a ten opět vystříkáme silikonovým olejem nebo potřeme tukem.

Rozdrobíme si sušenky BE-BE. Nejjednodušší je vložit je do mikrotenového sáčku, který uzavřeme a válečkem rozmačkáme sušenky na jemný prášek. Obsah sáčku vysypeme do misky, přidáme rozpuštěné máslo a ručním šlehačem vymícháme v hutnou hmotu. Naneseme na již připravenou formu a rovnoměrně "udusáme" skleničkou s rovným dnem. Připravíme si 2 pláty alobalu, které položíme křížem a do středu umístíme formu. Zbytek alobalu omotáme kolem formy tak, aby alobal přečníval přes formu cca o 2 cm. Děláme to z toho důvodu, aby se nám voda během pečení nedostala do koláče. Takto připravenou formu dáme na plech s vyšším okrajem a zapneme troubu na 175 °C.

Nyní si připravíme samotný krém. Během jeho přípravy je důležité, abychom zbytečně nevháněli vzduchové bublinky do krému, protože koláč by nám během pečení mohl popraskat. Je proto dobré šlehat pomalu a nic neuspěchat. Do šlehací mísy vložíme sýr, cukr a karamel a šleháme až nám vznikne stejnorodá hmota. Přidáme mléko a mícháme dokud se zcela nezapracuje do krému. Pak přidáme zakysanou smetanu a opět mícháme.

Dáme si vařit plnou konvici vody - lépe když nám zbude, než aby jí bylo málo. Do krému přidáme 1 vejce a mícháme dokud se vše nespojí. Teprve potom přidáme druhé a opět mícháme.     Na závěr přisypeme prosátou mouku a vymícháme v hladký krém. Přelijeme do připravené formy se sušenkovým korpusem. Nyní vezmeme konvici s vařící vodou a nalijeme na plech, kde máme již připravený moučník (cca do výše 2 cm) a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 40 minut. Během pečení troubu neotvíráme - moučník by mohl popraskat!!

Po uplynutí této doby troubu vypneme, ale stále ji neotvíráme a moučník v ní ponecháme ještě 50 minut. Následně moučník vyndáme, necháme vychladnout cca hodinu a pak dáme minimálně na 2 hodiny do lednice. Takto vychlazený moučník vytáhneme z lednice a vyklopíme ho z formy. Já to dělám tak, že navrch moučníku položím mikrotenový sáček, na něj prkénko větší než je koláčová forma a otočím. Moučník se vyklopí na připravené prkénko. Odstraním pečící papír, položím na něj tác, na kterém chci mít hotový cheseecake a opět otočím. Sundám mikrotenový sáček a na tácku mám připravený moučník. Vezmu karamel, lehce rozetřu na připravený koláč a můžu podávat.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Malinové košíčky
Malinové košíčky
Tetčiny čokoládové řezy
Tetčiny čokoládové řezy
Laskonky
Laskonky
Vita dort
Vita dort
Mandlové řezy
Mandlové řezy

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty