logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Čokoládový cheesecake

9. srpen 2016
362 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cheesecakes Řezy a zákusky
Úvod

Čokoládový cheesecake Obrázek 1

Jemný koláč s čokoládovou polevou, který u nás díky své jedinečnosti velmi brzy zdomácní.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • forma na koláč průměr 18 cm - osvědčila se mi skleněná forma
  • silikonový olej na pečení
  • pečící papír - kruh velikosti formy
  • alobal

Na koláč:

  • 40 g másla
  • 14 ks BE-BE sušenek - červený obal
  • 375 g sýra Philadelphia
  • 90 g zakysané smetany
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 14 g hladké mouky
  • 30 g tmavé čokolády
  • 80 světlé čokolády
  • 90 ml polotučného mléka

Na dohotovení:

  • tmavá i světlá netuhnoucí čokoláda

Vystříkáme koláčovou formu silikonovým olejem, položíme na dno pečící papír, který rovněž vystříkáme silikonovým olejem.

Sušenky BE-BE rozdrobíme hodně najemno. Já to dělám tak, že je vložím do mikrotenového sáčku, který uzavřu a pomocí válečku rozdrtím. Takto rozdrobené sušenky dáme do misky, přidáme rozpuštěné máslo a zpracujeme v drobivé těsto, které dáme na dno formy. Rovnoměrně je udusáme polévkovou lžicí.

Utrhneme si dva kusy alobalu, které dáme křížem. Do středu položíme koláčovou formu a alobalem ji obalíme tak, aby alobal přečníval zhruba 2 cm nad okraj formy. To z toho důvodu, aby se během pečení do koláče nedostala voda. Obalenou formu položíme na plech s vyšším okrajem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu - každou zvlášt'.

Zapneme troubu na 170 °C. Krém mícháme po celou dobu jen při nízkých otáčkách, abychom do něj zbytečně nevehnaly vzduch. To z toho důvodu, aby nám cheesecake během pečení nepopraskal. Do šlehací mísy dáme sýr s cukrem a vymícháme v hladkou hmotu. Přidáme zakysanou smetanu a opět krátce zamícháme. Pak nalijeme mléko a opět zamícháme.

Postupně zapracujeme vejce, přisypeme mouku a vymícháme v hladké těsto. Dáme si vařit konvici vody - raději větší množství, aby nám stačila. Trochu krému odlijeme do misky. Do větší části krému nalijeme rozpuštěnou světlou čokoládu a ihned metličkou vymícháme v hladký krém, který nalijeme do formy, ve které už máme sušenkové těsto. 

Do misky, ve které máme menší část krému, nalijeme tmavou čokoládu a opět vymícháme v hladký krém. Polévkovou lžící nabíráme tmavý krém a na již naneseném světlém krému z něj vytváříme kopečky. Dbáme na to, aby mezi kopečky byla mezera. Na plech nalijeme vodu cca 2 cm vysoko a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 40 minut. Poté vypneme troubu, kterou ale neotvíráme, protože by nám koláč popraskal. Ponecháme ho uvnitř chladnout 50 minut, teprve poté vytáhneme a necháme přes noc vychladnout zcela a to při pokojové teplotě.

Druhý den vyklopíme koláč z formy - já to dělám tak, že na vrch formy dám mikrotenový sáček, na něj položím prkénko a otočím. Koláč pěkně vypadne z formy rovnou na připravený tác, na kterém chci mít hotový moučník, pak ho opět otočím. Nyní máme na tácu hotový moučník.

Vezmeme tmavou čokoládu a rovnoměrně ji na něj rozetřeme. Do sáčku dáme světlou čokoládu a nastříkáme tenkou čarou různě velké kruhy. Vezmeme párátko a tahem oběma směry přejíždíme povrch koláče. Vytvoříme tak pěkný vzor na povrchu moučníku.

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Nugátový cheesecake
Nugátový cheesecake
Tunel
Tunel
Dort ze zakysané smetany
Dort ze zakysané smetany
Tartaletky s lemon curd
Tartaletky s lemon curd
Cheesecake s jahodami
Cheesecake s jahodami

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty