logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kokosové řezy

19. srpen 2016
450 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezvaječné Řezy a zákusky
Úvod

Kokosové řezy Obrázek 1

Jemné řezy s nezaměnitelnou chutí kokosu.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • plech s vyšším okrajem
  • olej ve spreji
  • strouhaný kokos na vysypání

Na těsto:

  • 7 bílků
  • 100 g polohrubé mouky
  • 300 g moučkového cukru
  • 200 g strouhaného kokosu

Na krém:

  • 7 žloutků
  • 30 g kakaa - použila jsem holandský typ
  • 3 polévkové lžíce krupicového cukru
  • 3 polévkové lžíce polotučného mléka
  • 250 g změklého másla ( vyndat z lednice cca 2 h předem)

Na dohotovení:

  • bílá zrcadlová čokoláda ( netuhnoucí ) - seženete v cukrářských potřebách - lze použít klasickou bílou čokoládu

Plech vystříkáme olejem ve spreji a vysypeme strouhaným kokosem. Troubu zapneme na 170° C. Šlehací mísu a metlu opláchneme octem - bílky se budou lépe šlehat v tuhý sníh. Do vyoctované mísy nalijeme bílky, nasypeme zhuba 1/3 cukru a začneme šlehat. Během šlehání 2x dosypeme zbývající cukr. V misce smícháme mouku s kokosem. Když máme vyšlehaný tuhý sníh, přidáme sypkou směs a vše zlehka zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme na plech, rovnoměrně ji rozetřeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme lehce do růžova. Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme ho vychladnout. Během pečení si připravíme krém. Do šlehací mísy dáme žloutky, cukr, kakao a mléko a nad parou vše vaříme, dokud krém nezhoustne. Celou dobu krém mícháme metličkou anebo šleháme ručním šlehačem. Jakmile máme krém připravený, sundáme ho z vodní lázně a šleháme do úplného vychladnutí. Přidáme máslo a vyšleháme v krém, který rovnoměrně rozetřeme na korpus.

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu - at' už netuhnoucí nebo klasickou, nalijeme ji na moučník, rovnoměrně rozetřeme a dáme min. na 2 hodiny ztuhnout. Já nechávám moučník vychladit do druhého dne - lépe se potom krájí.

Hotový a vychlazený moučník vytáhneme z lednice, nakrájíme na kousky a podáváme. Na závěr jedna malá rada - aby se nám moučník lépe krájel, je dobré použít zoubkovaný nůž, který opláchneme v horké vodě. Pokud jste použili klasickou čokoládu, ta nebude při použití takového nože tolik praskat.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake
Kávové kostky
Kávové kostky
Borůvkový koláč s tvarohovým krémem
Borůvkový koláč s tvarohovým krémem
Tiramisu
Tiramisu
Malinový strakáč
Malinový strakáč

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty