logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Tartaletky s lemon curd

17. duben 2017
1679 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Řezy a zákusky
Úvod

Tartaletky s lemon curd Obrázek 1

Sladkokyselý moučník zdobený sněhem.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • sáček s řezanou trubičkou
  • formičky na tartaletky o průměru 8 cm
  • měděné očko o průměru 5 mm

Na těsto:

  • 2 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 110 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • rovnou lžičku kypřícího prášku
  • špetku citrónové kůry

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smetany ke šlehání (min. 33% tuku)
  • 2 polévkové lžíce moučkového cukru - dle chuti i více
  • lemon curd - poloviční dávku dle receptu

Na dohotovení:

  • 2 bílky
  • 120 g krupicového cukru na rozvar
  • 60 g krupicového cukru na zasypání
  • 70 ml vody

Nejprve si připravíme lemon curd dle receptu a to nejlépe den předem, aby přes noc v lednici patřičně vychladnul.

Následující den vyrobíme těsto. V míse utřeme vejce s cukrem a máslem.V další misce smícháme mouku, citrónovou kůru a kypřící prášek a tuto směs přidáme ke směsi vaječné a vypracujeme hladké těsto.Troubu rozpálíme na 190°C a zatím naplníme veškeré formičky těstem. Tartaletky pečeme ve vyhřáté troubě tak dlouho, dokud okraje těsta nezačnou lehce zlátnout. Po vyjmutí z trouby je vyklopíme z formiček a necháme zcela vychladnout.

Nyní zhotovíme krém. Ve šlehací míse promícháme mascarpone, cukr a šlehačku a vše vyšleháme v tuhý krém. Do tohoto krému pak metličkou přimícháme předem připravený lemon curd. Výsledný krém bude mít sladkokyselou chuť a je to tak správně.

Upečené tartaletky naplníme krémem až po okraj a nožem krém zarovnáme. Takto naplněné tartaletky necháme vychladit v  lednici a zatím si připravíme sníh. V rendlíku smícháme cukr na rozvar s vodou a dáme vařit. Misku a šlehací metly opláchneme octem, aby se bílky lépe šlehaly. Do vyoctované misky nalijeme bílky, přidáme jednu třetinu cukru a za postupného přidávání dalšího cukru vyšleháme tuhý sníh. Zatím průběžně zkoušíme, zda je rozvar uvařený tzv.na ''řetěz'' - měděným drátkem s očkem nabereme trochu rozvaru, do očka foukneme a když vyfoukneme bublinky, je vše OK - rozvar je uvařený na řetěz.

Snížíme chod stroje a ke šlehaným bílkům tenkým praménkem nalijeme rozvar a pomalu šleháme, dokud sníh částečně nevychladne. Pak zapneme naplno troubu na horní ohřev. Sněhem naplníme sáček s řezanou trubičkou a tartaletky ozdobíme dle vlastní fantazie. Plech s ozdobenými tartaletkami dáme v troubě co nejvýš a to cca na 1 minutu - sníh to jakoby ''ožehne '' a přesně to je naším cílem. Hotové tartaletky necháme nejméně 2 hodiny vychladnout a můžeme je podávat.

Přeji dobrou chuť!

Fotky
Tartaletky s lemon curd Obrázek 1   Tartaletky s lemon curd Obrázek 2   Tartaletky s lemon curd Obrázek 3   Tartaletky s lemon curd Obrázek 4
Mohlo by vás zajímat
Nugátové kostky
Nugátové kostky
Kávová zrna
Kávová zrna
Věnečky z pohankové mouky
Věnečky z pohankové mouky
Kokosky
Kokosky
Věnečky
Věnečky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty