logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Višňové řezy

16. srpen 2016
1209 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Řezy a zákusky
Úvod

Višňové řezy Obrázek 1

Višňová delikatesa s čokoládovou polevou.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • plech s vyšším okrajem o rozměrech 24x34 cm
  • olej ve spreji

Na korpus:

  • 4 vejce
  • 6 polévkových lžic krupicového cukru
  • 80 g čokolády - použila jsem pecičkovou
  • 10 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva
  • 50 g vypeckovaných višní - cca 14 ks

Na krém:

  • 500 g vypeckovaných višní
  • 50 ml polotučného mléka
  • 400 g zakysané smetany (18% tuku)
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 sáčky plátkové želatiny

Na dohotovení:

  • tmavá čokoláda

Do misky si připravíme čokoládu (pokud použijeme tabulkovou, musíme ji nadrobno rozlámat). Přilijeme mléko a dáme ohřát do mikrovlnné trouby - zhruba na 10 vteřin. Po vyjmutí z trouby metličkou zamícháme. Tento postup opakujeme, dokud není čokoláda zcela rozpuštěná. Olejem ve spreji vystříkáme plech a zapneme troubu na 180°C.

Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Vaječná směs během šlehání zvětší svůj objem a zesvětlá. Zatím si v misce smícháme mouku s práškem do pečiva a rozpůlíme vypeckované višně. Jakmile máme vyšlehanou vaječnou směs, snížíme chod stroje, přilijeme čokoládovou směs a krátce zamícháme. Nakonec přidáme sypkou směs a opět zamícháme. Takto připravenou hmotu nalijeme na plech, vezmeme višně a rovnoměrně je rozmístíme po celé ploše. Ihned vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut. Čas je pouze orientační, protože každá trouba peče jinak - hlídáme! Upečený korpus vytáhneme z trouby a ještě na plechu ho necháme vychladnout. Po vychladnutí si připravíme krém.

V misce rozmixujeme višně s mlékem a cukrem. Dle návodu si připravíme plátkovou želatinu, zamícháme ji do již připravených višní, nalijeme na vychlazený korpus a necháme ztuhnout v lednici cca 1 hodinu. Z lednice vytáhneme moučník, rozpustíme čokoládovou polevu, nalijeme na střed moučníku a rovnoměrně ji rozetřeme.

Moučník nakrájíme na jednotlivé řezy. Použila jsem netuhnoucí čokoládovou polevu - pokud použijete klasickou čokoládu, musíte ji nechat nejprve ztuhnout a pak teprve moučník rozkrájet.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Nugátový cheesecake
Nugátový cheesecake
Malinový strakáč
Malinový strakáč
Kremeš
Kremeš
Banánové řezy
Banánové řezy
Jahodový koláč
Jahodový koláč

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty