logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kremeš

19. srpen 2016
2444 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Řezy a zákusky
Úvod

Kremeš Obrázek 1

Původem slovenský moučník, který u nás velmi rychle zdomácněl.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • kávová lžička jedlé sody
  • polévková lžíce rumu
  • žloutek
  • 50 g másla
  • polévková lžíce medu
  • vejce

Na krém:

  • 1l mléka
  • 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 1dcl rumu
  • 200 g másla (vytáhneme min.2 h předem z lednice)
  • 150 g krupicového cukru

Na šlehačku:

  • 500 ml rostlinné šlehačky ( použila jsem zn.Holé)
  • 2 vanilkové cukry

Nejprve si připravíme pudinkový krém. Z pečícího papíru vystřihneme kolo, které použijeme na přikrytí pudinku, aby se na jeho povrchu nevytvořil škraloup. Do hrnce dáme 2/3 mléka, přisypeme cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. Do zbývajícího mléka přidáme oba vanilkové pudinky, mouku a metličkou řádně rozmícháme. Jakmile se mléko začne vařit, přidáme připravený zbytek mléka a za stálého míchání vaříme cca 2 minuty. Na hotový pudink položíme připravený pečící papír a necháme vychladnout. Já vařím krém vždy den předem - lépe  se potom šlehá.

Druhý den připravíme těsto. Ve šlehací míse utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, žloutek, tekutý med, rum a opět krátce šleháme. V misce si smícháme mouku s jedlou sodou a přidáme ji do vaječné směsi. Zamícháme v těsto a zapneme troubu na 200 °C.

Hotové těsto rozdělíme na dvě části a obě vyválíme v tenký plát. Těsta je málo, což je v naprostém pořádku - moučník bude vynikající. Aby se mi těsto dobře válelo, položím ho mezi dva silikonové pláty. Pokud nemáte, dejte ho mezi dva pečící papíry - poslouží vám stejně dobře. Vyválené těsto přeneste na plechy a upečte do růžova. Dbáme na to, aby pláty těsta byly stejné velikosti, protože po upečení jsou hodně křehké a špatně by se na stejnou velikost upravovaly. Ještě horké pláty sundáme z plechu, otočíme a odloupneme papír, který položíme zpět a pláty opět otočíme.

Zatímco nám těsto stydne, doděláme si krém. Vychladlý pudink přeneseme do šlehací mísy, přidáme máslo a ušleháme v krém. Těsně před došleháním snížíme chod stroje, přidáme rum a ještě krátce šleháme. Do další šlehací mísy nalijeme šlehačku, přidáme van.cukr a ušleháme do tuha.

Nyní můžeme moučník dokončit. Na jeden plát rozetřeme rovnoměrně krém, na něj rozetřeme ušlehanou šlehačku a přiklopíme druhým plátem. Necháme vše do druhého dne vychladit v lednici. Moučník přes noc zvláční a změkne. Druhý den krájíme na jednotlivé kousky, sypeme moučkovým cukrem a servírujeme.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Dort ze zakysané smetany
Dort ze zakysané smetany
Míša řezy
Míša řezy
Malinový strakáč
Malinový strakáč
Labutě
Labutě
Kávové cupcakes
Kávové cupcakes

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty