logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Jahodový krém

23. srpen 2016
2115 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krémy, gely, polevy
Úvod

Jahodový krém Obrázek 1

Tento krém patří k trvanlivějším. Je proto vhodný k přípravě cukroví.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 100 ml polotučného mléka
  • 110 g krupicového cukru
  • 160 g jahodové pecičkové polevy - cukrářské potřeby
  • 100 g změklého másla

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. Ve chvíli, kdy se začne směs vařit, přidáme jahodovou polevu a za občasného míchání vaříme, dokud se poleva zcela nerozpustí. Poleva se rozpouští snadno a rychle.

Hotovou jahodovou hmotu uložíme do lednice a to nejlépe do druhého dne. Následující den ji přeneseme do šlehací mísy, přidáme máslo a vyšleháme v hladký krém. Takto připravený krém můžeme dosladit moučkovým cukrem, který opět vyšleháme. Krém má hladkou konzistenci a proto se používá do cukrářských sáčků ke zdobení či plnění cupcakes a cukroví. Nejen chutná, ale i voní po jahodách.

 

Přeji dobrou chuť!

 

Tip: Nejčastější využití nalezne tento krém při přípravě cukroví či cupcakes. Zkuste ho také zkombinovat s jahodovým těstem, je to skvělé.

Mohlo by vás zajímat
Bílkový máslový krém - swiss meringue
Bílkový máslový krém - swiss meringue
Krém mascarpone
Krém mascarpone
Karamel
Karamel
Nugátový krém
Nugátový krém
Jovo krém
Jovo krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty