logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Máslový arašídovo-čokoládový krém

24. srpen 2016
490 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krémy, gely, polevy
Úvod

Máslový arašídovo-čokoládový krém Obrázek 1

Jemný a hladký krém vhodný k plnění i zdobení dortů a řezů.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 650 ml smetany ke šlehání - min.33% tuku
  • 340 g arašídové pomazánky
  • 250 g bílé čokolády - použila jsem pecičkovou
  • 50 g tmavé čokolády - použila jsem pecičkovou
  • 5 polévkových lžic krupicového cukru
  • 250 g másla

Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. Jakmile smetanu přivedeme k varu, snížíme plamen, přidáme arašídovou pomazánku, zamícháme a za občasného míchání dále vaříme. Když se šlehačková směs začne vařit, vypneme hořák, ihned přidáme čokoládu  ( pokud použijeme tabulkovou, musíme ji nadrobno nasekat ) a metličkou mícháme do úplného rozpuštění čokolády.

Směs necháme přes noc vychladit v lednici. Druhý den ji vytáhneme z lednice, přeneseme do šlehací mísy, přidáme změklé máslo a vyšleháme ve finální krém, který je připravený k dalšímu použití.

Přeji dobrou chuť !

Tip: Krém se výborně hodí k plnění nejrůznějších řezů, dortů i drobného cukroví. Použijete-li ho tedy jako náplň, zvolte buď čokoládovo-arašídový plát nebo šlehačkový korpus. Obojí chutná báječně.

Mohlo by vás zajímat
Šlehačkovo-pudinkový krém s mascarpone
Šlehačkovo-pudinkový krém s mascarpone
Jahodový krém
Jahodový krém
Nugátový krém II.
Nugátový krém II.
Krém z ricotty a tvarohu
Krém z ricotty a tvarohu
Jovo krém
Jovo krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty