logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Máslový arašídovo-čokoládový krém

24. srpen 2016
637 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krémy, gely, polevy
Úvod

Máslový arašídovo-čokoládový krém Obrázek 1

Jemný a hladký krém vhodný k plnění i zdobení dortů a řezů.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 650 ml smetany ke šlehání - min.33% tuku
  • 340 g arašídové pomazánky
  • 250 g bílé čokolády - použila jsem pecičkovou
  • 50 g tmavé čokolády - použila jsem pecičkovou
  • 5 polévkových lžic krupicového cukru
  • 250 g másla

Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. Jakmile smetanu přivedeme k varu, snížíme plamen, přidáme arašídovou pomazánku, zamícháme a za občasného míchání dále vaříme. Když se šlehačková směs začne vařit, vypneme hořák, ihned přidáme čokoládu  ( pokud použijeme tabulkovou, musíme ji nadrobno nasekat ) a metličkou mícháme do úplného rozpuštění čokolády.

Směs necháme přes noc vychladit v lednici. Druhý den ji vytáhneme z lednice, přeneseme do šlehací mísy, přidáme změklé máslo a vyšleháme ve finální krém, který je připravený k dalšímu použití.

Přeji dobrou chuť !

Tip: Krém se výborně hodí k plnění nejrůznějších řezů, dortů i drobného cukroví. Použijete-li ho tedy jako náplň, zvolte buď čokoládovo-arašídový plát nebo šlehačkový korpus. Obojí chutná báječně.

Mohlo by vás zajímat
Pistáciový krém II.
Pistáciový krém II.
Nugátový krém III
Nugátový krém III
Pistáciový krém
Pistáciový krém
Pribináčkový krém
Pribináčkový krém
Pudinkový krém s máslem bez laktózy
Pudinkový krém s máslem bez laktózy

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty