Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. Jakmile smetanu přivedeme k varu, snížíme plamen, přidáme arašídovou pomazánku, zamícháme a za občasného míchání dále vaříme. Když se šlehačková směs začne vařit, vypneme hořák, ihned přidáme čokoládu ( pokud použijeme tabulkovou, musíme ji nadrobno nasekat ) a metličkou mícháme do úplného rozpuštění čokolády.
Směs necháme přes noc vychladit v lednici. Druhý den ji vytáhneme z lednice, přeneseme do šlehací mísy, přidáme změklé máslo a vyšleháme ve finální krém, který je připravený k dalšímu použití.
Přeji dobrou chuť !
Tip: Krém se výborně hodí k plnění nejrůznějších řezů, dortů i drobného cukroví. Použijete-li ho tedy jako náplň, zvolte buď čokoládovo-arašídový plát nebo šlehačkový korpus. Obojí chutná báječně.