logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Mramorový korpus

20. srpen 2016
449 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Mramorový korpus Obrázek 1

Nadýchaný dvoubarevný korpus.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 26 cm
  • olej ve spreji

Na světlý korpus:

  • 4 vejce
  • 8 polévkových lžic krupicového cukru
  • 8 polévkových lžic polohrubé mouky
  • kávovou lžičku prášku do pečiva

Na tmavý korpus:

  • 2 vejce
  • 4 polévkové lžíce krupicového cukru
  • 7 polévkových lžíc polohrubé mouky
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • lžička prášku do pečiva

Zapneme troubu na 180°C a dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji. Připravíme si nejprve světlou hmotu. Dáme šlehat vejce s cukrem - vyšleháme v hustou pěnu. Smícháme mouku s práškem do pečiva a přimícháme ji do vyšlehané pěny. Pak si připravíme tmavou hmotu. Postup je stejný jako u hmoty světlé, jen k mouce a prášku do pečiva přidáme ještě kakao. 

Máme tedy připravené obě hmoty. Do každé vložíme polévkovou lžíci. Nejprve nabereme 3 lžíce světle hmoty a naneseme je do středu formy. Pak nabereme tmavou hmotu a opět ji umístíme do středu formy. Takto pokračujeme, dokud vše nespotřebujeme.

Naplněnou formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 45 minut. Protože každá trouba peče jinak, doba pečení se může mírně lišit! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Po vytažení zůstane špejle suchá. Upečený korpus vyndáme z formy a necháme ho vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: Doplňte korpus tvarohovo-pudinkovým krémem, ozdobte čerstvým či kompotovaným ovocem a budete více než spokojeni.

Mohlo by vás zajímat
Kakaový korpus
Kakaový korpus
Kukuřičný korpus bezlepkový
Kukuřičný korpus bezlepkový
Tygrovaný korpus
Tygrovaný korpus
Puntíkovaný korpus
Puntíkovaný korpus
Bezmléčný, bezvaječný a bezlepkový korpus
Bezmléčný, bezvaječný a bezlepkový korpu...

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty