logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými vločkami

5. březen 2017
573 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racionální Bez laktózy Bezmléčné Korpusy Bezlepkové
Úvod

Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými vločkami Obrázek 1

Korpus je nadýchaný a pórovitý.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 22 cm
  • 100% tuk na vymazání formy
  • pohankovou mouku na vysypání formy

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 12 polévkových lžic krupicového cukru
  • 9 polévkových lžic pohankové polohrubé mouky
  • 3 polévkové lžíce rýžových vloček
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku

Rozpustíme 100% tuk a vymažeme jím formu. Pak ji vysypeme pohankovou moukou a zapneme troubu na 180 °C.

Vejce a cukr vyšleháme v hustou pěnu. Zatímco se vejce šlehají, v misce smícháme zbývající suroviny. Jakmile je vaječná směs hotová, snížíme chod stroje, přisypeme moučnou směs a vše krátce zamícháme. Vzniklou hmotu přeneseme do připravené formy a pečeme ve vyhřáté troubě. Trvá to cca 45 minut.

Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí po vytažení zůstat suchá. Hotový korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout do druhého dne. Následující den s ním můžeme dále manipulovat.

Mohlo by vás zajímat
Kiwi sušenky bezlepkové
Kiwi sušenky bezlepkové
Světlý korpus se sezamem dia
Světlý korpus se sezamem dia
Grahamový korpus s klíčky
Grahamový korpus s klíčky
Kokosové ořechy
Kokosové ořechy
Kaštanové sušenky s chia semínky bezlepkové
Kaštanové sušenky s chia semínky bezlepk...

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty