logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Bombičky - likérové špičky

18. srpen 2016
3324 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Řezy a zákusky
Úvod

Bombičky - likérové špičky Obrázek 1

Kdo by neznal kombinaci čokoládového krému s vaječným koňakem ?

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • cukrářské sáčky
  • trubička na bombičky ( seženete v cukr.potřebách )
  • řezaná trubička
  • hladká trubička
  • buflery (recept uložen v korpusech)
  • čokoláda
  • 100% tuk

Na náplň:

  • 90 g krupicového cukru
  • 24 g plnotučného sójového pudru
  • 540 g Zlatá Haná
  • 180 g čokolády
  • 30 g kakaa
  • 120 g vody

Na tekutý krém:

  • 100 g mixar
  • 50 g fondán (recept uložen v krémech)
  • 40 g vody
  • rumový aromatický výtažek
  • Místo přípravy tohoto krému lze použít i vaječný likér zahuštěný sušeným mlékem.

Do hrnce nalijeme vodu, nasypeme cukr, sójový pudr, přidáme 180 g Zlaté Hané, prosáté kakao a dáme vařit. Za stálého míchání vaříme 5 minut, až vznikne horká směs. Zamícháme nadrobno nakrájenou čokoládu a pozvolna mícháme až do jejího úplného rozpuštění.

Po vychladnutí (druhý den) zlehka krém nahřejeme, přidáme Zlatou Hanou (360 g) a vyšleháme. Na plech si připravíme papír s buflery (upečeme den dopředu dle receptu) ale neodlepujeme!! Rozehřejeme čokoládu a štětcem zlehka potřeme buflery. To z toho důvodu, aby tekutý krém nevsákl do bufleru. Po ztuhnutí čokolády nanášíme cukrářským sáčkem na buflery krém ve tvaru špiček. Díky speciální trubičce zůstane prostředek dutý. Pak vše necháme ztuhnout v lednici.

Část krému si necháme stranou na pozdější uzavření bombiček. 

Zatím si připravíme tekutý krém. Prosejeme mixar a rozmícháme s vodou a fondánem. Pak to ochutíme rumovým výtažkem. Tímto krémem naplníme sáček s hladkou trubičkou a vyplníme připravené špičky. Krém, který jsme si dali stranou, dáme do sáčku s řezanou trubičkou a uzavřeme jím bombičky. Opět necháme ztuhnout.

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Pokud je čokoláda hodně hustá, tak ji zředíme 100% tukem. Vyndáme z lednice ztuhlé bombičky, které odlepujeme z papíru a namáčíme v připravené čokoládě. Necháme bombičky ztuhnout a máme hotovo.

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Mandlové řezy
Mandlové řezy
Čokoládové řezy
Čokoládové řezy
Citrónové řezy
Citrónové řezy
Dort Pavlova
Dort Pavlova
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty