logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Grahamový korpus s klíčky

7. říjen 2016
663 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racionální Korpusy
Úvod

Grahamový korpus s klíčky Obrázek 1

Myslíte, že sladkosti nemají nic společného se zdravou výživou? Tento korpus vás vyvede z omylu!

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • olej ve spreji
  • dortovou formu o průměru 20 cm

Suroviny:

  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 220 g Zlatá haná
  • 4 vejce (pokojová teplota)
  • 335 g celozrnné pšeničné mouky
  • 35 g pšeničných klíčků
  • kávová lžička prášku do pečiva

Olejem ve spreji vystříkáme dortovou formu. Zapneme troubu na 180°C. Částečně nahřejeme tuk, přidáme cukr a dáme šlehat. Do vyšlehané směsi přidáváme postupně vejce. Hmota se nesmí srazit (proto musí mít vejce pokojovou teplotu). Pokud se hmota i přesto srazí, mírně ji nahřejeme a opět vyšleháme.

V misce smícháme mouku, klíčky a prášek do pečiva. Těsně před koncem šlehání přidáme vanilkový cukr. Sundáme ze šlehacího stroje, přidáme připravenou směs a ručně zlehka zamícháme. Ihned přeneseme do připravené formy a dáme péct. Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Pokud je špejle suchá, tak je korpus  upečený správně. Hotový korpus vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip:

Použijte krém mascarpone s tvarohem - nemá to chybu !

Mohlo by vás zajímat
Tvarohový korpus
Tvarohový korpus
Vanilkový korpus
Vanilkový korpus
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými vločkami
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými v...
Kakaový korpus II.
Kakaový korpus II.
Buflery
Buflery

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty