logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Čokoládový korpus II.

26. květen 2017
2078 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Čokoládový korpus II. Obrázek 1

Křehký korpus s vůní i chutí čokolády.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 8 polévkových lžic krupicového cukru
  • 100 g čokolády ( používám pecičkovou )
  • 8 polévkových lžic polotučného mléka
  • 13 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 180 °C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu.

Zatím si v jedné misce smícháme mouku s práškem do pečiva.  Ve druhé misce smícháme rozpuštěnou čokoládu s mlékem a metličkou zamícháme. Když máme vyšlehané vejce s cukrem, snížíme chod stroje, přidáme čokoládovou směs a krátce zamícháme. Na závěr přidáme mouku a vše zamícháme v hladkou hmotu, kterou přeneseme do dortové formy.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak - takže hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Upečený korpus necháme vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: Tento korpus můžeme použít například ve spojení s krémem Tvaroháčkem a vše ozdobit čerstvým či kompotovaným ovocem. Přidáním višní v gelu a vanilkového krému můžeme připravit lahodné Čokoládové řezy s vanilkovým krémem. 

Mohlo by vás zajímat
Banánový korpus bezlepkový
Banánový korpus bezlepkový
Bezmléčný, bezvaječný a bezlepkový korpus
Bezmléčný, bezvaječný a bezlepkový korpu...
Mrkvový korpus
Mrkvový korpus
Kokosový korpus
Kokosový korpus
Pomerančový korpus
Pomerančový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty