logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Rohlíčky

16. září 2016
354 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Řezy a zákusky
Úvod

Rohlíčky nezapomeňte nechat odležet. Zvýrazníte tím jejich lahodnou chuť.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • cukrářský sáček
  • hladkou i řezanou trubičku

Na těsto:

  • 7 bílků
  • 600 g moučkového cukru
  • 300 g mletých ořechů
  • polévkovou lžíci octa
  • polévkovou lžíci hrubé mouky
  • hrst strouhanky

Na krém:

  • 15 polévkových lžic polotučného mléka
  • 15 kávových lžic krupicového cukru
  • 15 kávových lžic kakaa
  • 600 g másla
  • rum

Na dohotovení:

  • čokoládovou polevu
  • 100% tuk

V hrnci smícháme bílky s cukrem a ořechy a za stálého míchání je zahřejeme na mírném plameni. Nesmíme je ovšem ohřát moc, aby na dotek nepálily. Odstavíme je z plotny a přidáme ocet, strouhanku, mouku a vše řádně promícháme. Takto připravenou hmotu přeneseme do sáčku s hladkou trubičkou a na připravené plechy vyložené pečícím papírem vytvarujeme rohlíčky. Necháme je cca 30 minut ztuhnout.

Troubu zapneme na 180°C. Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě až do zlatova. Pak je opatrně sundáme z pečícího papíru. Pokud se rohlíčky k papíru přichytily, přiložíme na něj na okamžik navlhčený hadřík, což nám pomůže rohlíčky z papíru sejmout. Pak je naskládáme do uzavřené nádoby a skladujeme cca 3 týdny, během nichž krásně změknou.

Den před tím, než se rozhodneme rohlíčky plnit, si připravíme krém. Povaříme mléko s cukrem. Když je přivedeme k varu, přidáme kakao a za stálého míchání vaříme zhruba další 2 minuty. Krém necháme řádně vychladnout -  nejlépe přes noc. Následující den uvařený krém přeneseme do šlehací mísy, přidáme máslo, které jsme předchozího dne vyndali z lednice a ušleháme krém. Ke konci šlehání přidáme 2 polévkové lžíce rumu a krém ještě chvilku šleháme, dokud se vše nespojí.

Zatím na tác vyložený pečícím papírem narovnáme rohlíčky a to s menšímy rozestupy. Připraveným krémem naplníme sáček s řezanou trubičkou a naneseme jej na rohlíčky. Rohlíčky uložíme do lednice, aby krém ztuhl. Než krém řádně zatuhne, nahřejeme ve vodní lázni čokoládovou polevu. Pokud je příliš hustá, zředíme ji 100% tukem. Tuk přidáváme jen po malých částech a vždy ho řádně rozmícháme. Pokud přidáme tuku moc najednou, poleva může zřídnout příliš.

Rohlíčky vyndáme z lednice a připravenou polevou je potáhneme. Naskládáme je na tác vyložený pečícím papírem, kde poleva řádně ztuhne. Hotové cukroví naskládáme do krabice a necháme cca týden odležet.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Škvarkové tlapky
Škvarkové tlapky
Pohraniční koláčky
Pohraniční koláčky
Kuličky ze slazeného mléka
Kuličky ze slazeného mléka
Kokosové cukroví plněné
Kokosové cukroví plněné

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty