logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Ořechové hrudky

12. září 2016
543 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezmléčné Bezvaječné Velikonoční Sušenky Vánoční Cukroví
Úvod

Trvanlivý ořechový pamlsek.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 1 bílek
  • 70 g moučkového cukru
  • 100 g hrubé mouky
  • 70 g mletých vlašských ořechů
  • 20 g ořechových půlek

 

Nejprve tzv. "vyoctujeme" šlehací mísu - bílky se budou lépe šlehat. Do mísy nalijeme trochu octa a krouživými pohyby navlhčíme celý její vnitřek. Trochu octa nalijeme i na šlehací metlu. Do vyoctované mísy nalijeme bílky a ušleháme v polotuhý sníh. Zatím si připravíme plechy, které vyložíme pečícím papírem.

Zapneme troubu na 120°C. V misce smícháme cukr, mouku a ořechy, vše přidáme k ušlehaným bílkům a zlehka zamícháme. Pomocí dvou lžic vytvoříme hrudky a každou ozdobíme půlkou ořechu. Pečeme je ve vyhřáté troubě do polotuha - aby byly na povrchu tvrdé a uvnitř měkké.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Malinové košíčky
Malinové košíčky
Pistáciové oválky
Pistáciové oválky
Třené linecké kakaové
Třené linecké kakaové
Pracny
Pracny
Kokosové kostky
Kokosové kostky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty