logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Indián

10. srpen 2016
2196 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Řezy a zákusky
Úvod

Indián Obrázek 1

Stará dobrá klasika.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • měděný drátek
  • hladká trubička
  • cukrářský sáček (koupíte v domácích nebo cukrářských potřebách)
  • pečící papír

Suroviny:

  • čokoláda
  • 100% tuk
  • buflery (recept uložen v korpusech) anebo 2 balení dětských piškotů
  • 4 bílky
  • sůl
  • 125 g krupicového cukru na zasypání
  • 250 g krupicového cukru na rozvar
  • 100 ml vody na rozvar

Pokud děláme indiány s buflery, tak si je upečeme den předem. Šlehací mísu a metlu tzv. "vyoctujeme" - to znamená, že vezmeme ocet, trochu nalijeme do šlehací mísy a kroužíme, aby se dostal i na strany. Octem polijeme i metlu. Děláme to z toho důvodu, že bílky jsou náchylné na jakékoliv nečistoty a takto se nám budou lépe šlehat.

Protože nastříkané indány musíme hned potahovat, aby nám nepadali z korpusu, tak si dáme nejdříve ve vodní lázni rozpustit čokoládu. Pokud je hodně hustá, tak ji zředíme rozpuštěným 100% tukem.

Do hrnce nasypeme cukr na rozvar, zalijeme vodou a dáme vařit. Do vyoctované šlehací mísy nalijeme bílky, přidáme špetku soli, 1/3 cukru a dáme šlehat. V průběhu šlehání přidáme postupně zbytek cukru. Sypeme ho tam na 3x a to z toho důvodu, aby nám bílky neklesly a nezřídly!!

Během šlehání si připravíme buflery anebo piškoty. Na plech položíme pečící papír a na něj je s mezerami vyrovnáme. Pokud jsme si upekli buflery, tak je odtrhneme od papíru.

Nesmíme mezitím zapomenout na rozvar, který se nám vaří. Měděným očkem zkoušíme, zda je rozvar již uvařený a to ponořením očka do rozvaru. Do očka ihned po vytažení foukneme - stejně jako u bublifuku. Po fouknutí se nám musí podařit vyfouknout bublinky v řadě - je to tzv. vaření na řetěz.

Jakmile se nám to povede, tak snížíme chod stroje, pomalu zaléváme bílky uvařeným rozvarem a necháme šlehat dokud nám hmota částečně nezchladne a nezhoustne. Bílková hmota mezitím zhoustne. 

Připravíme si sáček s trubičkou a na připravené korpusy stříkáme indiány, které ihned potahujeme a to tak, že vezmeme indiána dole za korpus, otočíme a namočíme do připravené čokolády (čokoláda nesmí pálit) až téměř ke korpusu, ale ne zcela. Otočíme indiána zpět a položíme opět na připravený plech k ostatním. Takto pokračujeme dokud nepotáhneme všechny a máme hotovo. 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Tetčiny čokoládové řezy
Tetčiny čokoládové řezy
Čokoládové řezy s vanilkovým krémem
Čokoládové řezy s vanilkovým krémem
Jahodoví kostíci
Jahodoví kostíci
Kokosky
Kokosky
Jahodové těsto
Jahodové těsto

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty