logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pistáciový krém

25. srpen 2016
1793 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krémy, gely, polevy
Úvod

Pistáciový krém Obrázek 1

Trvanlivější krém s chutí i vůní pistácií.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 120 g vody
  • 18 g sušeného polotučného mléka
  • 60 g mletých pistácií - rozmixuji na prášek, aby se pak lépe plnilo a zdobilo
  • 3 pistácové Deli - oloupu z nich čokoládu a použiji jen vnitřek
  • 120 g krupicového cukru
  • 120 g změklého másla

Do hrnce dáme vodu se sušeným mlékem, cukrem, metličkou rozmícháme a začneme vařit. Jakmile  směs přivedeme k varu, snížíme plamen, přidáme pistácie a za stálého míchání vaříme ještě cca 2 minuty. Mícháme proto, aby se směs nepřipálila. Nakonec přidáme na jemno nakrájenou tyčinku Deli a meltličkou rozmícháme.

Necháme nejlépe do druhého dne vychladit v lednici. Následující den pistáciovou hmotu přeneseme do šlehací mísy, přidáme máslo a vyšleháme v krém. Ten je již připravený na plnění moučníků. Pokud jsme pistácie předem umleli na prášek, můžeme použít sáček s řezanou trubičkou a začít plnit. Pokud máme ale krém s kousky pistácií, tak musíme použít sáček s hladkou trubičkou.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: Díky delší trvanlivosti se výborně hodí k plnění cukroví. Skvělé jsou tzv.pistáciové oválky.

Mohlo by vás zajímat
Pudinkový krém s máslem bez laktózy
Pudinkový krém s máslem bez laktózy
Krém mascarpone s čokoládou
Krém mascarpone s čokoládou
Slovenský krém
Slovenský krém
Pribináčkový krém
Pribináčkový krém
Bílkový máslový krém - swiss meringue
Bílkový máslový krém - swiss meringue

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty