logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Nugátový krém

25. srpen 2016
2113 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Nugátový krém Obrázek 1

Lahodný krém řidší konzistence.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 500 ml smetany ke šlehání - min. 33 % tuku
  • 250 g sýra Philadelphia
  • 300 g tmavého nugátu
  • 4 polévkové lžíce krupicového cukru

Do většího hrnce nalijeme smetanu, přisypeme cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. Když se začne smetana vařit, přidáme sýr Philadelphia a metličkou vše řádně rozmícháme. Za stálého míchání povaříme cca 5 minut. Vypneme plotnu a metličkou ještě do horké směsi vpravíme nugát a takto připravený základ krému necháme v lednici vychladnout do druhého dne. Následující den dáme vychlazenou směs do šlehače a vyšleháme v krém. Šleháme pouze na střední výkon, aby se krém nesrazil.

 

Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu, je tedy zapotřebí použít máslový mantinel!!

Přeji dobrou chuť !

Tip: Tento krém je vhodný k plnění řezů a dortů. Nehodí se ovšem ke zdobení cukrářským sáčkem s trubičkou. Lepší je kombinovat jej s méně sladkými korpusy ( např.světlý korpus ).

Mohlo by vás zajímat
Pistáciový krém II.
Pistáciový krém II.
Máslový arašídovo-čokoládový krém
Máslový arašídovo-čokoládový krém
Mascarpone s tvarohem
Mascarpone s tvarohem
Salko - domácí kondenzované mléko
Salko - domácí kondenzované mléko
Ganache z bílé čokolády
Ganache z bílé čokolády

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty