logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Lemon curd - citronový krém

13. duben 2017
2835 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krémy, gely, polevy
Úvod

Lemon curd - citronový krém Obrázek 1

Nasládlý citronový krém s konzistencí hustého pudinku.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 4 citrony - chemicky neošetřené
  • 200 g krupicového cukru
  • 100 g másla
  • špetka soli

Do hrnce nalijeme trochu vody a dáme ji vařit. Omyjeme citróny a citronovou kůru z nich najemno nastrouháme do mísy. Dbáme na to, abychom strouhali jen žlutou část kůry, jinak by krém mohl být nahořklý - takže opatrně!! Citróny pak rozpůlíme a vymačkáme z nich veškerou št'ávu, kterou přecedíme přes sítko do misky s nastrouhanou kůrou.

Přidáme vejce, sůl, cukr, máslo a misku postavíme na hrnec s vodou, která se už ohřála. Je důležité, aby se miska nedotýkala vodní hladiny. Vše ohříváme na mírném plameni a za občasného míchání metličkou. Když směs začne pozvolna houstnout, mícháme ji pak nepřetržitě, dokud nezhoustne docela.. Správně připravený krém svou hustotou připomíná pudink. Naplníme jím sklenice, uzavřeme víčkem a po schladnutí skladujeme v lednici.

TIP:

Lemon curd je opravdu velice lahodný krém. Je vhodný k dochucování jiných krémů nebo jako náplň do koláčů či makronek.

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Nugátový krém II.
Nugátový krém II.
Nugátový krém III
Nugátový krém III
Pistáciový krém II.
Pistáciový krém II.
Pistáciový krém
Pistáciový krém
Mascarpone s tvarohem
Mascarpone s tvarohem

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty