logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Čokoládová poleva

22. srpen 2016
1689 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krémy, gely, polevy
Úvod

Čokoládová poleva Obrázek 1

Lesklá čokoládová poleva.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 250 g tmavé čokolády ( používám pečičkovou )
  • 150 ml smetany ( 33% )

Do hrnce nalijeme smetanu a dáme ji vařit. Jakmile začne vřít, odstavíme hrnec z plotny, přidáme do něj čokoládovou polevu a metličkou řádně rozmícháme ( můžeme použít i jinou čokoládu, např.tabulkovou. Je ovšem nutné ji rozkrájet na drobné kousky, aby se dobře rozpustila ). Za občasného míchání necháme polevu částečně vychladnout a poté jí potahujeme připravený moučník. Moučník s touto polevou se i po vychlazení dobře krájí a poleva se neláme.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: Touto polevou můžeme potáhnout nejrůznější řezy, zákusky, moučníky...

Mohlo by vás zajímat
Šlehačkovo-pudinkový krém s mascarpone
Šlehačkovo-pudinkový krém s mascarpone
Pistáciový krém II.
Pistáciový krém II.
Mandlovo-čokoládový krém
Mandlovo-čokoládový krém
Pistáciový krém
Pistáciový krém
Banánovo-čokoládový krém
Banánovo-čokoládový krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty