logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pomerančový korpus

22. srpen 2016
956 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Pomerančový korpus Obrázek 1

Jemný a svěží korpus s příchutí pomeranče.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kulatou formu o průměru 26 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 8 vajec
  • 16 polévkových lžic krupicového cukru
  • 16 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1,5 pomeranče ( kůra nesmí být chemicky ošetřena )

Troubu zapneme na 180°C a dáme šlehat vejce s cukrem. Vyšleháme je v hustou pěnu. Nastrouháme kůru z pomeranče a zvlášť z něj vymačkáme šťávu. Pak smícháme mouku s práškem do pečiva. Do vyšlehané vaječné pěny přidáme nastrouhanou kůru a postupně (na 3x) i šťávu z pomeranče. Na závěr přimícháme mouku s práškem do pečiva a takto připravenou hmotou naplníme pečící formu. 

Vložíme ji do vyhřáté trouby a pečeme cca hodinu ( každá trouba peče jinak, takže musíme těsto hlídat). Upečený korpus zkontrolujeme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí po vytažení zůstat suchá. Korpus vyklopíme opatrně z formy a necháme ho řádně vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip: Místo pomeranče lze použít i grep ( stačí 1 ks ). Tento korpus si vychutnáte nejlépe s ganache z tmavé čokolády.

Mohlo by vás zajímat
Čokoládový korpus
Čokoládový korpus
Grahamový korpus s klíčky
Grahamový korpus s klíčky
Puntíkovaný korpus
Puntíkovaný korpus
Jogurtový korpus bezlepkový
Jogurtový korpus bezlepkový
Pistáciový korpus
Pistáciový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty