logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Nugátový korpus

20. srpen 2016
685 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Nugátový korpus Obrázek 1

Opravdu sladký a nadýchaný korpus.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 9 polévkových lžic krupicového cukru
  • 150 g světlého nugátu
  • 100 ml polotučného mléka
  • 12 polévkových lžic polohrubé mouky
  • vrchovatá kávová lžička prášku do pečiva

Formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 170°C. Do menší misky nalijeme mléko, přidáme nugát a rozehřejeme v mikrovlnce. Misku průběžně z mikrovlnky vyndáváme a její obsah mícháme metličkou. Takto postupujeme, dokud se nugát nerozpustí a my získáme hladkou nugátovou omáčku.

Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme v hustou pěnu. Hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Zatím v misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Jakmile jsou vejce s cukrem vyšlehaná, snížíme chod stroje, přilijeme nugátovou omáčku a krátce zamícháme. Na závěr přidáme moučnou směs a vše opět zamícháme. Vznikne hladká stejnorodá hmota.

Hotovou hmotu přeneseme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut, ale čas je jen orientační. Každá trouba totiž peče jinak, takže těsto hlídáme!! Během pečení se může stát, že se korpus připaluje. V takovém případě ho zakryjeme plátem alobalu. Zda je korpus dobře upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: K tomuto korpusu se hodí méně sladké krémy. Vyzkoušejte pařížský krém z kakaa - vytvoříte skvělou kombinaci. A kysankový krém doplněný višněmi v gelu vás rovněž nadchne.

Mohlo by vás zajímat
Mocca korpus
Mocca korpus
Čokoládový korpus bezlepkový
Čokoládový korpus bezlepkový
Red velvet
Red velvet
Banánový korpus bezlepkový
Banánový korpus bezlepkový
Světlý korpus
Světlý korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty