logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Tiramisu

15. srpen 2016
664 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Řezy a zákusky
Úvod

Tiramisu Obrázek 1

Jemná a lahodná italská tradice.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • 2x pečící papír velikosti plechu
  • dortová forma o průměru 20 cm

Na pláty:

  • 7 vajec
  • 14 polévkových lžic krupicového cukru
  • 14 polévkových lžic hladké mouky

Na krém:

  • 250 ml šlehačky (použila jsem rostlinnou zn.Holé)
  • 250 g mascarpone
  • 6 polévkových lžic krupicového cukru
  • šálek silné kávy (bez logru)

Na dohotovení:

  • kakao - nejlépe holandský typ

Nejprve uvaříme kávu a necháme ji zcela vychladnout. Zapneme troubu na 220°C a ve šlehací míse vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny. Šleháme tak dlouho, dokud směs nezvětší svůj objem a nezesvětlá. Přidáme mouku a krátce zamícháme. Vyšlehanou hmotu rozdělíme na dvě části, které rozetřeme na připravené pečící papíry a to rovnoměrně. Dáváme si při roztírání pozor, aby i okraje byly stejně silné ( jinak by se při pečení mohly spálit ).Takto připravené pláty dáme postupně péct. Doba pečení je krátká, takže hlídáme!!

Upečené pláty vytáhneme z trouby a necháme je vychladnout. Zatím si připravíme krém. Do šlehací mísy dáme veškeré suroviny a šleháme je v hustý krém. Vezmeme plát, který otočíme papírem nahoru, papír opatrně sundáme a položíme zpět na plát. Opět otočíme, takže máme papír a na něm plát. To samé uděláme i z druhým plátem. Vezmeme kulatou dortovou formu, položíme na plát a nožem vyřízneme kolo. Z jednoho plátu takto připravíme 2 kola - celkem tedy máme k dispozici 4.

Krém rozdělíme zhruba na 4 stejné díly a na tác položíme první plát. Polévkovou lžící nabíráme kávu a lehce jí plát poléváme, aby byl vlhký - ne rozmočený. Na takto připravený plát naneseme první vrstvu krému a rovnoměrně ji rozetřeme. Přiložíme druhý plát, jemně přitiskneme a opět použijeme kávu na zvlhčení. Opět naneseme a rozetřeme další vrstvu krému a takto pokračujeme až dokud nevytvoříme poslední krémovou vrstvu. Tu rozetřeme nejenom na povrchu moučníku ale i na jeho boky. Vložíme moučník do lednice a necháme vychladit - nejlépe do druhého dne. Těsně před podáváním vezmeme kakao a přes sítko jemně "pocukrujeme". Můžeme servírovat.

 

Přeji dobrou chut' !

 

Tip:  Tento moučník můžeme i různě zkrášlit čokoládovými ozdobami.

        Získá tím slavnostnější charakter. 

Mohlo by vás zajímat
Třešňový řez
Třešňový řez
Jahodové cheesecakové sušenky
Jahodové cheesecakové sušenky
Ganache z tmavé čokolády
Ganache z tmavé čokolády
Tvarohovo - pudinkový krém
Tvarohovo - pudinkový krém
Tetčiny čokoládové řezy
Tetčiny čokoládové řezy

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty