logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Krém mascarpone s čokoládou

17. červen 2018
15421 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Krém mascarpone s čokoládou Obrázek 1

Lehký a skutečně vynikající krém hladké konzistence, který se hodí k plnění a zdobení dortů, řezů i cupcakes!

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 200 ml smetany ke šlehání (obsah tuku 33 %)
  • 150 g čokolády (nejlépe pecičkové, může být ale i tabulková)
  • 80 g cukru krupice
  • 500 g mascarpone

Postup:

Do hrnce nalijeme smetanu, přisypeme cukr a dáme vařit. Necháme projít varem a poté odstavíme z plotny. Přisypeme čokoládu (tabulkovou nejprve nadrobno nakrájíme, aby se dobře rozpouštěla) a metličkou mícháme do úplného rozpuštění čokolády. Takto připravený základ na krém necháme do druhého dne vychladit v lednici.

Druhý den vychlazený základ přendáme do šlehací mísy, přidáme mascarpone a vše vyšleháme do hladkého krému. A máme hotovo.

TIP: Pokud tento krém chceme použít pod potahovací hmotu, je nutné dát nejdřív máslový mantinel!

Mohlo by vás zajímat
Citrónový gel
Citrónový gel
Pistáciový krém II.
Pistáciový krém II.
Nugátový krém
Nugátový krém
Banánovo-čokoládový krém
Banánovo-čokoládový krém
Tunel
Tunel

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty