logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Bílkový máslový krém - swiss meringue

27. listopad 2016
39514 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krémy, gely, polevy
Úvod

Bílkový máslový krém - swiss meringue Obrázek 1

Tento krém je poněkud náročnější na přípravu, ale výsledek za to stojí...

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • cukrářský teploměr - poradíte si i bez něj
  • ocet

Suroviny:

  • 120 g bílků
  • 230 g krupicového cukru
  • 410 g změklého másla !
  • špetku soli

 Připravíme si misku a také šlehací mísu. Obě vypláchneme octem a trochou octa polijeme i šlehací metličku. Je to důležité proto, aby se bílky dobře vyšlehaly. Bílky nalijeme do misky, přisypeme k nim cukr a misku postavíme na hrnec s vodou - krém se z větší části připravuje nad vodní párou. Plotnu zapneme na střední výkon a dbáme na to, aby se miska nedotýkala vodní hladiny v hrnci, jinak bychom místo úžasného krému vyrobili pouze vařené bílky s cukrem.

Bílkovou směs občas zamícháme. Trvá to poměrně dlouho - je třeba docílit teploty 68°C. Pokud není k dispozici teploměr, vezmeme trochu směsi mezi palec a ukazováček a jestliže je teplá, lepkavá a bez krystalků cukru, můžeme ji už přelít do šlehací mísy. Šleháme při středním výkonu stroje, dokud nevznikne tuhý a lesklý sníh. Trvá to přibližně 10 - 12 minut. Sníh během šlehání poněkud zchladne.

Snížíme chod šlehacího stroje a postupně, po malých kouscích začneme přidávat změklé máslo. Vznikající krém začne pomalu měnit svou konzistenci a po zhruba dvou minutách od přidání posledního kousku másla bude již krásně hladký a tím pádem hotový.

Tento krém je vhodný pod potahovací hmotu. 

Tip:  Krém lze dochucovat čokoládou, semínky z vanilkového lusku nebo také ochucovacími pastami. Možností je hodně, ale pamatujme, že se vždy dochucuje až hotový vyšlehaný krém. Můžeme jím plnit dorty a díky jeho hladké konzistenci je vhodný rovněž ke zdobení cupcakes, řezů, zákusků atd.

 

Mohlo by vás zajímat
Pribináčkový krém
Pribináčkový krém
Krém mascarpone
Krém mascarpone
Nugátový krém
Nugátový krém
Pařížská šlehačka z kakaa
Pařížská šlehačka z kakaa
Banánovo-čokoládový krém
Banánovo-čokoládový krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty