logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Bílkový máslový krém - swiss meringue

27. listopad 2016
33143 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krémy, gely, polevy
Úvod

Bílkový máslový krém - swiss meringue Obrázek 1

Tento krém je poněkud náročnější na přípravu, ale výsledek za to stojí...

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • cukrářský teploměr - poradíte si i bez něj
  • ocet

Suroviny:

  • 120 g bílků
  • 230 g krupicového cukru
  • 410 g změklého másla !
  • špetku soli

 Připravíme si misku a také šlehací mísu. Obě vypláchneme octem a trochou octa polijeme i šlehací metličku. Je to důležité proto, aby se bílky dobře vyšlehaly. Bílky nalijeme do misky, přisypeme k nim cukr a misku postavíme na hrnec s vodou - krém se z větší části připravuje nad vodní párou. Plotnu zapneme na střední výkon a dbáme na to, aby se miska nedotýkala vodní hladiny v hrnci, jinak bychom místo úžasného krému vyrobili pouze vařené bílky s cukrem.

Bílkovou směs občas zamícháme. Trvá to poměrně dlouho - je třeba docílit teploty 68°C. Pokud není k dispozici teploměr, vezmeme trochu směsi mezi palec a ukazováček a jestliže je teplá, lepkavá a bez krystalků cukru, můžeme ji už přelít do šlehací mísy. Šleháme při středním výkonu stroje, dokud nevznikne tuhý a lesklý sníh. Trvá to přibližně 10 - 12 minut. Sníh během šlehání poněkud zchladne.

Snížíme chod šlehacího stroje a postupně, po malých kouscích začneme přidávat změklé máslo. Vznikající krém začne pomalu měnit svou konzistenci a po zhruba dvou minutách od přidání posledního kousku másla bude již krásně hladký a tím pádem hotový.

Tento krém je vhodný pod potahovací hmotu. 

Tip:  Krém lze dochucovat čokoládou, semínky z vanilkového lusku nebo také ochucovacími pastami. Možností je hodně, ale pamatujme, že se vždy dochucuje až hotový vyšlehaný krém. Můžeme jím plnit dorty a díky jeho hladké konzistenci je vhodný rovněž ke zdobení cupcakes, řezů, zákusků atd.

 

Mohlo by vás zajímat
Tvaroháček
Tvaroháček
Lemon curd - citronový krém
Lemon curd - citronový krém
Nugátový krém III
Nugátový krém III
Jogurtovo-zakysaný krém
Jogurtovo-zakysaný krém
Banánovo-čokoládový krém
Banánovo-čokoládový krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty