logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • Fotogalerie
  • Naše výtisky
  • Vaše dorty
  • Kontakty

Štóla

17. září 2016
257 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční
Úvod

Štóla Obrázek 1

Lahodné sváteční pečivo, které u nás v průběhu let zdomácnělo.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 250 g polotučného měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 50 g rozinek
  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 g vlašských ořechů
  • prášek do pečiva
  • 250 g másla
  • 50 g strouhaného kokosu
  • vejce - na potření

 

Máslo vytáhneme z lednice minimálně 2 hodiny předem ( nejlépe přes noc ). Ořechy nasekáme a kandované ovoce nakrájíme na drobno. Do větší mísy nasypeme mouku s kokosem, kypřícím práškem a vše promícháme. Přidáme změklé máslo, cukr, tvaroh, kandované ovoce, ořechy a rozinky.

Troubu zapneme na 150°C. Rukama vypracujeme vláčné těsto, které pak na pomoučeném vále vyválíme v silnější plát o velikosti cca 25 x 35 cm. Jeho okraje na delších stranách přehneme přes sebe a vytvoříme tak štólu. Přeneseme ji na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě do zlatova ( zhruba 45 minut ). Zda je štóla dobře upečená, poznáme zapíchnutím špejle - po vytažení musí být špejle suchá. Upečenou štólu pocukrujeme a necháme vychladnout.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Pistáciové těsto
Pistáciové těsto
Kokosové cukroví plněné
Kokosové cukroví plněné
Pařížské rohlíčky - tyčinky
Pařížské rohlíčky - tyčinky
Indián
Indián
Kakaové plněné čokoládovým krémem
Kakaové plněné čokoládovým krémem

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • Fotogalerie
  • Naše výtisky
  • Vaše dorty
  • Kontakty