logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Šmoulí makovky

19. prosinec 2016
1071 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Šmoulí makovky Obrázek 1

Touto barevnou sladkostí potěšíte zejména vaše děti.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formičky různých tvarů
  • cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na makové těsto:

  • naleznete v receptech

Na krém:

  • 250 g změklého másla
  • 270 pecičkové čokolády modré barvy - lze použít bílou a přidat modrou potravinářskou barvu
  • 60 g moučkového cukru

Na dohotovení:

  • 270 pecičkové čokolády modré barvy - lze použít bílou a přidat modrou potravinářskou barvu

 

Nejdříve si dle receptu připravíme těsto. Druhý den zapneme troubu na 200°C. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát a vykrájíme různé tvary, které narovnáme na připravený plech vyložený pečícím papírem. Cukroví pečeme v předehřáté troubě, dokud jeho okraje nezačnou lehce zlátnout. Upečené necháme vychladnout.

Rozehřejeme si modrou čokoládu - případně bílou, kterou obarvíme potravinářskou barvou. Je třeba dát pozor na to, abychom použili barvy k tomu určené - pokud bychom použili klasické barvy (např.gelové), tak poleva nemusí být hladká ale zrnkovitá a jakoby sražená. Na chut' to sice vliv nemá, ale jde nám i o vzhled cukroví. V rozehřáté polevě pak namáčíme upečené cukroví do jeho poloviny - můžeme samozřejmě ozdobit i jinak, dle vlastní fantazie.

Polevu necháme ztuhnout a zatím připravíme krém. V misce vyšleháme máslo s cukrem, přidáme do něj rozpuštěnou čokoládu a opět šleháme až v hladký krém. V případě krému lze na obarvení použít i barvy gelové - zde nám to nevadí. Krémem naplníme sáček s řezanou trubičkou a postupně jím spojujeme vždy dva kousky cukroví k sobě. Hotové cukroví je příjemně křehké a lze ho tudíž ihned podávat.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Lehká vánočka
Lehká vánočka
Linecké plněné ovocnou náplní
Linecké plněné ovocnou náplní
Skořicové cukroví
Skořicové cukroví
Pistáciové oválky
Pistáciové oválky
Jahodoví kostíci
Jahodoví kostíci

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty