logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pistáciové oválky

14. září 2016
1309 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Pistáciové oválky Obrázek 1

Delikátní záležitost pro milovníky pistáciové chuti.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • vykrajovačku ve tvaru oválku
  • sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 30 g nesolených pistácií - rozmixovaných na prášek
  • 2 sáčky pistáciového pudinku
  • 60 g másla
  • 125 g 100% tuku - Omega, Iva
  • 125 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 polévkovou lžíci polotučného mléka
  • špetku soli

Na krém:

  • 120 g vody
  • 18 g suš.plnotučného mléka
  • 60 g na prášek rozemletých pistácií
  • 3 pistáciové Deli tyčinky - pouze vnitřek bez čokolády
  • 120 g krupicového cukru
  • 120 g másla

Na dohotovení:

  • pistáciovou polevu ( čokoládu ) - koupíte v cukrářských potřebách
  • různé drobnosti na ozdobení - např.stromečky vykrájené ze smartflexu ( potahovací hmota )

Nejprve připravíme těsto. V misce smícháme tuk s máslem, přidáme cukr, vejce, žloutek a vše utřeme. Přilijeme mléko a krátce zamícháme. V další misce smícháme mouku, sůl a pistáciový pudink. Tuto směs přidáme k ostatním surovinám a zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet nejlépe do druhého dne.

Připravíme si krém. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme suš.mléko a cukr, vše metličkou zamícháme a dáme vařit. Jakmile směs přivedeme k varu, snížíme plamen, přidáme najemno mleté pistácie a za stálého míchání vaříme ještě cca 2 minuty. Pak přidáme nadrobno nakrájené Deli tyčinky a metličkou mícháme až do jejich úplného rozpuštění. Krém uložíme do lednice, kde do druhého dne zchladne.

Zapneme troubu na 200°C. Odleželé těsto vytáhneme z lednice a vyválíme na pomoučeném vále v plát. Z něj postupně vykrájíme oválky a narovnáme je na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme je v předehřáté troubě, dokud jejich okraje nezačnou lehce zlátnout, což trvá zhruba 8 minut. Protože každá trouba peče trochu jinak, čas je pouze orientační a cukroví je třeba hlídat. Cukroví vytáhneme z trouby a necháme zcela vychladnout.

Nyní doděláme krém. Do šlehací mísy přeneseme vychlazenou hmotu, přidáme máslo a vyšleháme. Pokud nám krém připadá málo sladký, můžeme přidat trochu moučkového cukru a opět krátce šlehat. Pokud jsme pistácie použité v krému skutečně umleli na prášek, můžeme nyní na plnění cukroví použít sáček s řezanou trubičkou. Máme-li ale v krému kousky pistácií, použijeme sáček s hladkou trubičkou. Krémem postupně slepíme vždy dva kousky cukroví k sobě a uložíme je do lednice, aby krém řádně ztuhl - postačí 2 hodiny.

Ve vodní lázni rozehřejeme polevu - čokoládu, kterou v případě potřeby naředíme 100% tukem. Ztuhlé cukroví polevou potáhneme a dále ozdobíme dle vlastní fantazie. Hotové cukroví necháme ztuhnout, naskládáme ho do krabice a necháme zhruba týden odležet.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Pistáciové těsto
Pistáciové těsto
Myslivecké knoflíky
Myslivecké knoflíky
Knoflíky
Knoflíky
Jahodoví kostíci
Jahodoví kostíci
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty