logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Nugátoví ježci

10. září 2016
228 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezvaječné Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Nepečené cukroví, které si jistě získá přízeň vašich dětí.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 70 g mletých dětských piškotů
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • kávová lžička mleté skořice
  • vejce
  • 2 polévkové lžíce rumu

Na dohotovení:

  • rozinky
  • mandle

Veškeré suroviny smícháme v jednolitou hmotu. Lžičkou z ní pak nabíráme kousky, které vždy vytvarujeme do podoby ježka. 

V hrnci uvaříme vodu, odstavíme z plotny a ponoříme do ní mandle, které tak ponecháme cca 30 minut. Pak povařenou vodu vylijeme a napustíme vodu studenou - přibližně na minutu či dvě. Po vylití studené vody mandle snadno oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na nudličky ( bodlinky ). 

Nakrájené mandlové bodlinky postupně zapichujeme do připravených ježků. Ježky můžeme ještě polít čokoládovou polevou. Oči a čumáček uděláme z kousků hrozinek.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Máčená esíčka
Máčená esíčka
Čokoládové řezy s kávovým krémem dia
Čokoládové řezy s kávovým krémem dia
Zázvorky
Zázvorky
Pomerančové těsto
Pomerančové těsto
Myslivecké knoflíky
Myslivecké knoflíky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty