logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Mandlové pusinky

9. září 2016
401 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sněhové Bez laktózy Bezmléčné Bezvaječné Velikonoční Vánoční Bezlepkové
Úvod

Chutnají skvěle a s jejich přípravou si poradí každý.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 300 g krupicového cukru
  • 300 g strouhaných mandlí
  • 3 bílky
  • aroma hořkých mandlí - 8 kapek
  • moučkový cukr

V menším hrnci přivedeme k varu vodu. Hrnec odstavíme z plotny a do vody nasypeme mandle. Necháme je v ní ponořené cca 30 minut. Pak vodu vylijeme a nahradíme ji vodou studenou. Mandle tak ponecháme cca 2 minuty a opět se zbavíme vody. Takto připravené mandle se snadno zbavují slupky.

Druhý den již suché mandle umeleme. Šlehací mísu vypláchneme octem a nalijeme do ní bílky, přidáme 1/3 cukru a šleháme. V průběhu šlehání na dvakrát přisypeme zbytek cukru. Do tuhého sněhu zlehka vmícháme mandle a mandlové aroma. Pracovat musíme rychle, aby bílky neklesly a nezřídly.

Zapneme troubu na 160 °C. Dvěma lžičkami namočenými ve studené vodě nabíráme kousky těsta velké jako vlašský ořech a pokládáme je postupně na plech vyložený pečícím papírem. Lžičky namáčíme do vody opakovaně. Vzniklé pusinky lehce přitlačíme hřbetem lžičky a dáme je péct do vyhřáté trouby. Pečeme je cca 20 minut a pak necháme vychladnout. Na závěr pusinky posypeme moučkovým cukrem.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Rýžový korpus bezlepkový
Rýžový korpus bezlepkový
Jablečný korpus se skořicí
Jablečný korpus se skořicí
Mandlovo - skořicové pusinky
Mandlovo - skořicové pusinky
Bezmléčný, bezvaječný a bezlepkový korpus
Bezmléčný, bezvaječný a bezlepkový korpu...
Štola s tvarohem
Štola s tvarohem

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty