logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Košíčky plněné kokosovou náplní

6. září 2016
530 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Cukroví s celkem netradiční náplní, které si vás díky své lahodné chuti okamžitě získá.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formičky ve tvaru košíčků
  • sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 4 žloutky
  • 185 g másla
  • 1/2 kávové lžičky octa

Na náplň:

  • rybízovou marmeládu
  • 4 bílky
  • 200 g krupicového cukru
  • 185 g kokosové moučky

Na dohotovení:

  • světlou i tmavou čokoládovou polevu
  • kandované ovoce

Nejdříve si připravíme těsto. V míse utřeme žloutky s máslem, přidáme mouku, ocet a zpracujeme v těsto, které zabalíme do fólie. Necháme ho v lednici odpočinout nejlépe do druhého dne. Následující den těstem naplníme formičky a do každé přidáme i trochu rybízové marmelády.

Zapneme troubu na 150 °C. Připravíme si šlehací mísu, kterou tzv."vyoctujeme", což znamená, že do ní nalijeme trochu octa a krouživými pohyby navlhčíme celý její vnitřek. Trochu octa nalijeme i na šlehací metlu. Díky vyoctování se budou bílky mnohem lépe šlehat. Do takto připravené mísy dáme tedy šlehat bílky s cukrem a vyšleháme je až v tuhý sníh. Pak opatrně přimícháme kokos a vzniklý kokosový sníh přeneseme do sáčku s trubičkou. Naplníme jím připravené košíčky, které pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.

Ještě horké opatrně vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Na závěr ve vodní lázni rozehřejeme obě čokoládové polevy, kterými košíčky potáhneme. Do polevy lze přimíchat i nasekané kandované ovoce.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Štafetky
Štafetky
Jahodové těsto
Jahodové těsto
Sněhové pusinky
Sněhové pusinky
Linecké těsto
Linecké těsto
Šlehačkové cukroví
Šlehačkové cukroví

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty