logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Černé trubičky ořechové světlé

17. prosinec 2016
878 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Černé trubičky ořechové světlé Obrázek 1

Rozhodně by neměly chybět na vašem štědrovečerním stole.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kovové trubičky - malé
  • sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

  • 220 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 70 g mletých ořechů - nejlépe vlašských

Na krém:

  • 200 ml polotučného mléka
  • 20 g kakaa
  • 125 g moučkového cukru
  • 1/2 sáčku pudinku
  • 100 g másla

Na dohotovení:

  • bílou čokoládovou polevu

Začneme připravou těsta. V jedné míse utřeme máslo s cukrem a žloutky. Ve druhé pak smícháme mouku s ořechy. Mouku s ořechy přesypeme k utřenému máslu a vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.

Zatímco těsto odpočívá, uvaříme si pudink na krém. Druhý den zapneme troubu na 200°C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát cca 3 mm silný. Nakrájíme z něj proužky cca o 2 cm kratší než kovová trubička, aby se později těsto dobře sundávalo. Na kraj proužku vždy položíme trubičku a těsto okolo ní ovineme. Oba konce proužku spojíme, přebytečné těsto odřízneme a spoj znovu zpevníme lehkým stiskem prstů.

Trubičky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a to spojem dolů. Pečeme je ve vyhřáté troubě cca 15 minut. Je nutné je hlídat, protože každá trouba peče jinak!! Upečené trubičky vyndáme z trouby a ještě horké je sundáme z trubiček kovových - pokud bychom je nechali nejprve vychladnout, špatně by se pak sundávaly. Používám na to úzké kleštičky, kterými uchopím kovovou trubičku a rukou tak lehce sundám upečené těsto. Dejte pozor, upečené trubičky jsou poměrně křehké.

Zatímco trubičky chladnou, rozpustíme ve vodní lázni čokoládovou polevu. Studenou trubičku vždy uchopíme mezi palec a ukazováček tak, že ucpeme oba její otvory a pak ji ponoříme do polevy - celou ji tak potáhneme čokoládou. Přebytečnou čokoládu otřeme o okraj hrnce a položíme trubičku spojem dolů na pečící papír, aby poleva ztuhla.

Vychladlý pudink přeneseme do šlehací mísy, krátce samotný šleháme, abychom odstranili případné hrudky, které by nám pak v krému vadily. Přidáme změklé máslo a vyšleháme v krém, který přeneseme do sáčku s trubičkou a naplníme jím cukroví.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Pracny
Pracny
Sušenky Margot
Sušenky Margot
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes
Ořechové doutníky
Ořechové doutníky
Nugátové piškotky
Nugátové piškotky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty