logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pařížská šlehačka z čokolády

25. srpen 2016
7020 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Pařížská šlehačka z čokolády Obrázek 1

Vynikající šlehačka s chutí čokolády.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 500 ml smetany ke šlehání - min. 33% tuku
  • 100 g čokolády - používám pecičkovou
  • 50 g krupicového cukru

Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. Když smetanu přivedeme k varu, necháme ji cca 1-2 minuty provařit. Vypneme sporák, ihned ke smetaně přisypeme čokoládu a metličkou mícháme, dokud není čokoláda zcela rozpuštěna.

Směs necháme zchladnout a poté ji dáme do lednice zcela vychladit a to nejméně na 12, ideálně však na 24 hodin. Vychlazenou pařížskou šlehačku nalijeme do šlehací mísy a šleháme při nižších otáčkách. Rychlost můžeme zvýšit až těsně před koncem šlehání. Střední otáčky volíme proto, že při vyšších se pařížská šlehačka snadno srazí. Šlehání trvá sice o něco déle, ale je to tak jistější. Po vyšlehání ihned zpracováváme.

Přeji dobrou chuť !

Tip: Jelikož se jedná o dosti sladkou šlehačku, je lépe ji použít na méně sladké korpusy, jako je například světlý korpus.

Mohlo by vás zajímat
Pomerančový krém
Pomerančový krém
Pribináčkový krém
Pribináčkový krém
Salko - domácí kondenzované mléko
Salko - domácí kondenzované mléko
Potahovací a modelovací hmota
Potahovací a modelovací hmota
Mandlovo-čokoládový krém
Mandlovo-čokoládový krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty