logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kaki řezy

11. srpen 2016
796 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Řezy a zákusky
Úvod

Kaki řezy Obrázek 1

Řezy s želé z exotických plodů.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • plech s vyšším okrajem o rozměrech 32x42 cm
  • olej ve spreji

Na korpus:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 10 polévkových lžic polohrubé mouky
  • vrchovatá čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce kakaa

Na krém:

  • 2 kostky tvarohu ( nepoužívat ten ve vaničce - krém by byl řídký )
  • 500 g mascarpone
  • 160g moučkového cukru

Na dohotovení:

  • marmeláda na potření - já použila meruňkovou, ale může být jakákoliv
  • 3 ks kaki (ovoce musí být na omak měkké, aby bylo sladké) - kupuji ho týden předem a doma při pokojové teplotě změkne
  • 500 g covergel briant meruňka - seženete v cukrářských potřebách

Plech vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme do husté pěny. Hmota během šlehání zvětší svůj objem a zesvětlá. Zatím si do misky prosijeme mouku s kakaem, přidáme kypřící prášek a zamícháme. Jakmile máme vyšlehanou vaječnou hmotu, snížíme chod stroje a nalijeme smetanu. Pak necháme krátce zamíchat a na závěr přidáme zbývající suroviny, které rovněž promícháme.

Hotovou hmotu přendáme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 35 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak -  takže hlídáme! Zda je korpus již upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Vychladnutý korpus potřeme marmeládou.

Do šlehací mísy dáme mascarpone, tvaroh, moučkový cukr a šleháme dokud se nám suroviny nespojí v hladký krém. Vznikne sice trochu tužší, ale vynikající krém, který naneseme na potřený korpus a nožem ho rovnoměrně rozetřeme.

Oloupeme si zralé kaki, které rozmixujeme. Do hrnce dáme covergel a 250 ml rozmixovaného ovoce a zahřejeme. Nesmí se vařit (zahřát jen cca na 70°C ) - kouří se z něj, ale nevaří se. Tenkým praménkem anebo za pomocí naběračky rovnoměrně nalijeme na moučník. Ztuhlé dáme zhruba na 2 hodinky do lednice a pak už rovnou krájíme a podáváme.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Dort ze zakysané smetany
Dort ze zakysané smetany
Tunel
Tunel
Dort Pavlova
Dort Pavlova
Citrónové řezy
Citrónové řezy
Čokoládové řezy s nugátem
Čokoládové řezy s nugátem

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty