logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Čokoládové řezy s nugátem

9. srpen 2016
1215 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Řezy a zákusky
Úvod

Čokoládové řezy s nugátem Obrázek 1

Nugátová delikatesa.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • plech s vyším okrajem rozměr 24x34 cm
  • 100% tuk na vymazání plechu
  • hrubá mouka na vysypání

na korpus:

  • 3 vejce
  • 6 polévkových lžic cukr krupice
  • 50 g čokolády - použila jsem hořkou pecičkovou ale může být jakákoliv
  • 50 ml polotučného mléka
  • 6 polévkových polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
  • 1 polévková lžíce kakaa - použila jsem holandský typ

na krém:

  • 250 g tučného tvarohu - použila jsem ve vaničce
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zrcadlové nugátové polevy - koupila jsem v cukrářských potřebách
  • dle potřeby můžeme přidat moučkový cukr ale moučník je sám o sobě dost sladký tak dle mého názoru není potřeba

na dohotovení:

  • tmavá zrcadlová poleva
  • nugátová zrcadlová poleva

Pečící plech vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 180 °C. Do misky nasypeme čokoládu. Pokud použijeme tabulkovou, tak ji nadrobno nakrájíme. Nalijeme mléko a dáme do mikrovlné trouby zhruba na 1 minutu ohřát.

Poté vyjmeme a metličkou rozmícháme. Pokud není čokoláda ještě zcela rozpuštěná, postup opakujeme dokud nemáme hladkou čokoládovou omáčku. Následně přidáme kakao, metličkou opět zamícháme a necháme vychladnout. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Vzniklá hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Mezitím si v misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Jakmile máme vyšlehané vejce s cukrem, snížíme chod stroje, nalijeme čokoládovou směs a krátce zamícháme. Nakonec přidáme moučnou směs a opět zamícháme. 

Hotovou hmotu nalijeme do připraveného plechu a pečeme v předehřáté troubě. Zda je korpus upečený, poznáme nejlépe zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. 

Zatímco nám chladne korpus, připravíme si krém. Do mísy dáme tvaroh, mascarpone, nugátovou polevu a krátce šleháme. Pokud se nám zdá krém málo sladký, přidáme moučkový cukr a opět zamícháme. Hotový krém stejnoměrně rozetřeme na upečený korpus.

Ve vodní lázni si rozehřejeme obě polevy. Nejprve nalijeme tu čokoládovou a to na střed moučníku a rovnoměrně ji rozetřeme. Poté vezmeme rozehřátou nugátovou polevu a namáčíme do ní polévkovou lžíci a cik-cak stříkáme na čokoládovou polevu. Vezmeme párátko či špejli a přetínáme nastříkanou nugátovou polevu, čímž nám vznikne pěkný desing. Samozřejme můžeme dozdobit i jinak - dle své fantazie. Hotový moučník dáme ztuhnout nejlépe do druhého dne, kdy ho nakrájíme na malé kousky a podáváme.

 

Přeji dobrou chuť!

Mohlo by vás zajímat
Jahodový koláč
Jahodový koláč
Jahodový dortík
Jahodový dortík
Jahodový řez
Jahodový řez
Kokosky II.
Kokosky II.
Tetčiny čokoládové řezy
Tetčiny čokoládové řezy

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty