logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Karamel

23. srpen 2016
813 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Karamel Obrázek 1

Karamel je tradiční záležitostí, oblíbenou díky mnoha možnostem svého využití.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 250 ml smetany ke šlehání ( 33 % tuku )
  • 250 g krupicového cukru

Vezmeme hrnec se silným dnem a nasypeme do něj cukr, postavíme na zapnutou plotnu a za stálého míchání cukr postupně rozpustíme. Získá lehce zlatavou barvu - nesmí být tmavá, jinak by karamel nebyl sladký ale hořký!! Pokud během míchání tmavne příliš rychle, hrnec odstavíme na chvilku z plotny a za stálého míchání se snažíme cukr rozpustít. Do rozpuštěného cukru ( na plotně ) nalijeme smetanu a rychle mícháme až do úplného rozpuštění. POZOR!! Smetana může vystříknout, takže dbáme zvýšené opatrnosti! 

V hotovém karamelu mohou zůstat kousky cukru. V takovém případě ještě horký karamel přelijeme přes sítko do nerezové misky. Necháme karamel vychladnout a následně ho skladujeme v lednici.

Přeji dobrou chut'!

Tip: Karamel je sám o sobě vynikající a vydatný pamlsek. Použít ho můžeme například při přípravě větrníků, karamelového cheesecake nebo jako polevu na moučníky či k ozdobení pohárů.

Mohlo by vás zajímat
Šlehačkovo-pudinkový krém s mascarpone
Šlehačkovo-pudinkový krém s mascarpone
Nugátový krém III
Nugátový krém III
Nugátový krém
Nugátový krém
Malovaná roláda
Malovaná roláda
Nugátové kostky
Nugátové kostky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty