logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kakaový korpus II.

17. srpen 2016
417 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Korpusy
Úvod

Kakaový korpus II. Obrázek 1

Klasický a velice oblíbený korpus.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortová forma o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 8 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Olejem ve spreji vystříkáme formu a zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Mezitím si v misce smícháme mouku s kakaem, kypřícím práškem a solí. Jakmile je vaječná směs vyšlehaná, snížíme chod stroje, přidáme moučnou směs a zamícháme.

Hmotu přeneseme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak - hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá.

Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout -  nejlépe do druhého dne. Následující den dále zpracováváme.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Tip: Použijte krém z riccoty a tvarohu - budete nadšeni.

Mohlo by vás zajímat
Kakaový plát
Kakaový plát
Vanilkové rohlíčky bez vajec
Vanilkové rohlíčky bez vajec
Banánovo-čokoládový korpus
Banánovo-čokoládový korpus
Pistáciový korpus
Pistáciový korpus
Grahamový korpus s klíčky
Grahamový korpus s klíčky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty