logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • Fotogalerie
  • Naše výtisky
  • Vaše dorty
  • Kontakty

Kakaový korpus

17. srpen 2016
684 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Kakaový korpus Obrázek 1

Tradiční a na přípravu rychlý korpus.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 24 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 12 polévkových lžic krupicového cukru
  • 6 polévkých lžic polotučného mléka
  • 10 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa (použila jsem kakao holandského typu)
  • kávová lžička kypřícího prášku
  • špetka soli

Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme až v hustou pěnu. Vaječná hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem.

Zatím si v misce smícháme mouku, kakao, sůl a kypřící prášek. Jakmile máme vyšlehanou vaječnou hmotu, snížíme chod stroje, přidáme mléko a krátce zamícháme. Na závěr přidáme moučnou směs a znovu zamícháme.

Hotovou hmotu nalijeme do dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme vychladnout - nejlépe do druhého dne. S vychlazeným korpusem se mnohem lépe manipuluje. Zda je dobře upečený, poznáme opět zapíchnutím špejle do jeho středu - musí zůstat po vytažení suchá.

 

 

Přeji dobrou chuť !

Tip:

Tento korpus má široké využití. Plnit jej lze například máslovými krémy nebo pařížskou šlehačkou. Často se z něj připravují oblíbené dorty jako je Harlekýn, Kuba či Pařížský dort.

Mohlo by vás zajímat
Pudinkový korpus dia
Pudinkový korpus dia
Světlý korpus se sezamem dia
Světlý korpus se sezamem dia
Piškotový plát
Piškotový plát
Kakaový korpus II.
Kakaový korpus II.
Mramorový korpus
Mramorový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • Fotogalerie
  • Naše výtisky
  • Vaše dorty
  • Kontakty