logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Čokoládovo - arašídový plát

16. srpen 2016
310 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Čokoládovo - arašídový plát Obrázek 1

Ne zcela tradiční korpus, jehož využití při výrobě zákusků a řezů je velice rozmanité.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • 2x plech o rozměrech 42x32 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 50 g arašídové pomazánky
  • 50 g tmavé čokolády
  • 100 ml polotučného mléka
  • 4 vejce
  • 140 g krupicového cukru
  • 170 g polohrubé mouky
  • 1 kávovou lžičku prášku do pečiva

Nejprve vystříkáme plechy olejem ve spreji a zapneme troubu na 220 °C. Do misky dáme čokoládu, nalijeme mléko a dáme rozpustit do mikrovlnné trouby. Cca po 10 vteřinách troubu vypneme a metličkou zamícháme. Tento postup opakujeme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.

Jakmile máme rozpuštěnou čokoládu, přidáme arašídovou pomazánku a metličkou opět zamícháme. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme v hustou pěnu. Vaječná hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Během šlehání si v misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Máme-li vyšlehanou vaječnou směs, snížíme chod stroje, nalijeme čokoládovou omáčku a krátce zamícháme. Na závěr přidáme moučnou směs a opět krátce mícháme.

Hotovou hmotu rozdělíme na dvě části - každou z nich rovnoměrně naneseme vždy na jeden z plechů. Na první pohled se může zdát, že hmoty je málo. Nebojte se, je to tak vpořádku. Oba plechy postupně vložíme do vyhřáté trouby a pečeme. Pečení trvá jen chvilku, takže od trouby neodcházíme ale hlídáme! Jakmile je hotovo, necháme korpus cca 30 minut vychladnout a máme ho připraven k dalšímu použití.

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip:

Na tyto pláty se výborně hodí máslový či nugátový krém. Vše lze podle libosti dochutit a ozdobit arašídy a čokoládou.

Mohlo by vás zajímat
Kukuřičný korpus bezlepkový
Kukuřičný korpus bezlepkový
Banánovo-čokoládový korpus
Banánovo-čokoládový korpus
Čokoládový korpus z bílé čokolády
Čokoládový korpus z bílé čokolády
Pomerančový korpus
Pomerančový korpus
Šlehačkový korpus
Šlehačkový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty