logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Ořechové košíčky

14. srpen 2016
2820 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Řezy a zákusky
Úvod

Ořechové košíčky Obrázek 1

Neodolatelný ořechový pamlsek.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formičky na košíčky
  • sáček s řezanou trubičkou

Na korpus:

  • Linecké těsto - recept uložen v Cukroví

Na náplň:

  • 75 g krupicového cukru
  • 240 g polotučného mléka
  • 125 g mleté drobečky
  • 75 g mletých ořechů (vlašských)
  • vanilkový cukr
  • rum

Na dohotovení:

  • čokoládová poleva
  • 100% tuk
  • na ozdobu - půlky vlašských ořechů ( mohou být i hrubě nasekané )

Den předem si připravíme linecké těsto dle receptu. Druhý den dáme do hrnce vařit mléko s cukrem a jakmile se začne vařit, přisypeme ořechy a pak povaříme ještě cca 5 minut a to za stálého míchání, aby se ořechy nepřipálily. Uvařenou směs sundáme z vařiče a vmícháme drobečky. Takto připravenou náplň necháme částečně vychladnout, přidáme rum, zamícháme a necháme vychladnout zcela.

Zapneme troubu na 180°C. Odleželé těsto dáme do formiček a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Horké vyklápíme a necháme vychladnout. Zcela vychlazenou náplň promícháme metličkou - jestliže je hodně tuhá, přidáme rum a znovu promícháme. Hotovou náplň dáme do sáčku s trubičkou a naneseme ji do připravených košíčků. Necháme ztuhnout.

Rozpustíme si ve vodní lázni čokoládu. Ztuhlé košíčky v ní máčíme a nakonec je ozdobíme ořechy. Vše necháme řádně zatuhnout a máme hotovo.

 

Přeji dobrou chut'!

 

POZNÁMKA:

 

Mleté drobečky z dětských piškotů obsahují hodně cukru a proto si je raději připravuji sama. Důvod je prostý - s kupovanými nikdy nedocílíte žádoucí chuti tohoto cukroví. To je možné pouze za použití vlastních, doma upečených drobečků.

Připravím si dle receptu světlý korpus (recept uložen v korpusech) a ušlehanou hmotu rozdělím na 2 poloviny. Do jedné poloviny přidám 2 polévkové lžíce kakaa a metličkou zamíchám. Pak pokračuji dle receptu. Upečený korpus rozkrájím na drobné kousky, které nechám uschnout a pak je umelu. Výhodou těchto drobečků je i to, že mají dlouhou trvanlivost a můžeme si je tak připravit i měsíc předem. Jestliže nám nějaké zbydou, můžeme je zužitkovat i do jiných receptů - např. do rolády plněné ořechovou náplní anebo jimi zahustíme řídkou marmeládu, kterou máme určenou na lepení cukroví.

Mohlo by vás zajímat
Pistáciové cukroví plněné
Pistáciové cukroví plněné
Borůvkový koláč s tvarohovým krémem
Borůvkový koláč s tvarohovým krémem
Třené linecké světlé
Třené linecké světlé
Ořechové doutníky
Ořechové doutníky
Štafetky
Štafetky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty