logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pistáciové cukroví plněné

20. prosinec 2016
1506 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Pistáciové cukroví plněné Obrázek 1

Pistáciové pokušení...

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • vykrajovačky různých tvarů
  • sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

  • 460 g změklého másla
  • 700 g hladké mouky
  • 5 sáčků pistáciového pudinku
  • 3 vejce
  • 2 žloutky
  • 310 g moučkového cukru
  • špetku soli

Na krém:

  • 110 g krupicového cukru
  • 6 pistáciových DELI tyčinek oloupaných z čokolády
  • 150 g pistáciové polevy - z cukrářských potřeb
  • 140 ml polotučného mléka
  • 150 g změklého másla

Na dohotovení:

  • pistáciovou polevu - z cukrářských potřeb
  • 100% tuk na případné rozředění polevy

Nejprve si dle receptu připravíme těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a uložíme do druhého dne v lednici.

Začneme připravovat krém. V hrnci smícháme mléko s cukrem a nakrájenými a oloupanými tyčinkami DELI. Směs vaříme až do úplného rozpuštění tyčinek. Odstavíme hrnec z plotny, přidáme polevu a metličkou mícháme, dokud se poleva zcela nerozpustí. Takto připravený základ na krém necháme vychladit v lednici až do druhého dne.

Následující den zapneme troubu na 180°C. Vyjmeme těsto z lednice, vyválíme z něj na pomoučeném vále plát a za pomoci vykrajovaček vyrobíme různé tvary, které postupně naskládáme na plechy vyložené pečícím papírem. Cukroví pečeme tak dlouho, dokud jeho okraje nezačnou lehce zlátnout. Po vyjmutí z trouby je necháme vychladnout.

Zatímco upečené cukroví pozvolna chladne, dokončíme krém. Připravený krémový základ vyndáme z lednice a přeneseme jej do šlehací mísy. Přidáme máslo a vyšleháme v krém. Tím pak naplníme sáček s řezanou trubičkou a postupně spojíme vždy dva kusy cukroví k sobě. Slepené cukroví necháme zhruba hodinu ztuhnout v lednici.

Zatím si ve vodní lázni rozpustíme pistáciovou polevu, kterou dle potřeby naředíme 100% tukem. Cukroví vytáhneme z ledničky a polevou ozdobíme dle vlastní fantazie. Již druhý den je hezky křehké a můžeme ho podávat.

Přeji dobrou chuť!

Mohlo by vás zajímat
Ořechové křupínky
Ořechové křupínky
Kokosové kostky tmavé
Kokosové kostky tmavé
Kokosové cukroví plněné
Kokosové cukroví plněné
Kávové cupcakes
Kávové cupcakes
Citrónové půlměsíce
Citrónové půlměsíce

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty