logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pistáciové cukroví plněné

20. prosinec 2016
2038 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Pistáciové cukroví plněné Obrázek 1

Pistáciové pokušení...

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • vykrajovačky různých tvarů
  • sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

  • 460 g změklého másla
  • 700 g hladké mouky
  • 5 sáčků pistáciového pudinku
  • 3 vejce
  • 2 žloutky
  • 310 g moučkového cukru
  • špetku soli

Na krém:

  • 110 g krupicového cukru
  • 6 pistáciových DELI tyčinek oloupaných z čokolády
  • 150 g pistáciové polevy - z cukrářských potřeb
  • 140 ml polotučného mléka
  • 150 g změklého másla

Na dohotovení:

  • pistáciovou polevu - z cukrářských potřeb
  • 100% tuk na případné rozředění polevy

Nejprve si dle receptu připravíme těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a uložíme do druhého dne v lednici.

Začneme připravovat krém. V hrnci smícháme mléko s cukrem a nakrájenými a oloupanými tyčinkami DELI. Směs vaříme až do úplného rozpuštění tyčinek. Odstavíme hrnec z plotny, přidáme polevu a metličkou mícháme, dokud se poleva zcela nerozpustí. Takto připravený základ na krém necháme vychladit v lednici až do druhého dne.

Následující den zapneme troubu na 180°C. Vyjmeme těsto z lednice, vyválíme z něj na pomoučeném vále plát a za pomoci vykrajovaček vyrobíme různé tvary, které postupně naskládáme na plechy vyložené pečícím papírem. Cukroví pečeme tak dlouho, dokud jeho okraje nezačnou lehce zlátnout. Po vyjmutí z trouby je necháme vychladnout.

Zatímco upečené cukroví pozvolna chladne, dokončíme krém. Připravený krémový základ vyndáme z lednice a přeneseme jej do šlehací mísy. Přidáme máslo a vyšleháme v krém. Tím pak naplníme sáček s řezanou trubičkou a postupně spojíme vždy dva kusy cukroví k sobě. Slepené cukroví necháme zhruba hodinu ztuhnout v lednici.

Zatím si ve vodní lázni rozpustíme pistáciovou polevu, kterou dle potřeby naředíme 100% tukem. Cukroví vytáhneme z ledničky a polevou ozdobíme dle vlastní fantazie. Již druhý den je hezky křehké a můžeme ho podávat.

Přeji dobrou chuť!

Mohlo by vás zajímat
Karamelové košíčky s oříšky
Karamelové košíčky s oříšky
Plněné rohlíčky bezlepkové
Plněné rohlíčky bezlepkové
Nugátové piškotky
Nugátové piškotky
Ořechové doutníky
Ořechové doutníky
Citrónové těsto
Citrónové těsto

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty