Pistáciové cukroví plněné
Ingredience
Připravíme si:
- vykrajovačky různých tvarů
- sáček s řezanou trubičkou
Na těsto:
- 460 g změklého másla
- 700 g hladké mouky
- 5 sáčků pistáciového pudinku
- 3 vejce
- 2 žloutky
- 310 g moučkového cukru
- špetku soli
Na krém:
- 110 g krupicového cukru
- 6 pistáciových DELI tyčinek oloupaných z čokolády
- 150 g pistáciové polevy - z cukrářských potřeb
- 140 ml polotučného mléka
- 150 g změklého másla
Na dohotovení:
- pistáciovou polevu - z cukrářských potřeb
- 100% tuk na případné rozředění polevy
Nejprve si dle receptu připravíme těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a uložíme do druhého dne v lednici.
Začneme připravovat krém. V hrnci smícháme mléko s cukrem a nakrájenými a oloupanými tyčinkami DELI. Směs vaříme až do úplného rozpuštění tyčinek. Odstavíme hrnec z plotny, přidáme polevu a metličkou mícháme, dokud se poleva zcela nerozpustí. Takto připravený základ na krém necháme vychladit v lednici až do druhého dne.
Následující den zapneme troubu na 180°C. Vyjmeme těsto z lednice, vyválíme z něj na pomoučeném vále plát a za pomoci vykrajovaček vyrobíme různé tvary, které postupně naskládáme na plechy vyložené pečícím papírem. Cukroví pečeme tak dlouho, dokud jeho okraje nezačnou lehce zlátnout. Po vyjmutí z trouby je necháme vychladnout.
Zatímco upečené cukroví pozvolna chladne, dokončíme krém. Připravený krémový základ vyndáme z lednice a přeneseme jej do šlehací mísy. Přidáme máslo a vyšleháme v krém. Tím pak naplníme sáček s řezanou trubičkou a postupně spojíme vždy dva kusy cukroví k sobě. Slepené cukroví necháme zhruba hodinu ztuhnout v lednici.
Zatím si ve vodní lázni rozpustíme pistáciovou polevu, kterou dle potřeby naředíme 100% tukem. Cukroví vytáhneme z ledničky a polevou ozdobíme dle vlastní fantazie. Již druhý den je hezky křehké a můžeme ho podávat.
Přeji dobrou chuť!