logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Citrónový gel

5. říjen 2016
1147 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krémy, gely, polevy
Úvod

Citrónový gel Obrázek 1

Gel je vhodný k ochucování krémů.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 4 větší citróny - ne chemicky ošetřené
  • 3 polévkové lžíce krupicového cukru

Zapneme troubu na 180°C. Ze dvou citrónů nastrouháme na jemno kůru, vymačkáme z nich šťávu a vše smícháme s cukrem. Směs by měla chutnat sladko-kysele. Pokud vám připadá hodně kyselá, přidejte ještě trochu cukru.

Směs vložíme do trouby a pečeme. Během pečení musí být zakrytá, aby nezhnědla. Pečeme cca 40 minut a to za občasného míchání. Směs částečně zhoustne a ještě horkou ji nalijeme do skleničky, kterou uzavřeme. Tento gel má mít konzistenci želé a je vhodný k ochucování krémů. Hotový gel uchováváme v lednici.

Tip: Gelem ochucujeme krém, který použijeme při přípravě citrónových řezů.

Mohlo by vás zajímat
Fondán
Fondán
Šlehačkovo-pudinkový krém s mascarpone
Šlehačkovo-pudinkový krém s mascarpone
Pudinkový krém s máslem bez laktózy
Pudinkový krém s máslem bez laktózy
Tvarohovo - pudinkový krém
Tvarohovo - pudinkový krém
Potahovací a modelovací hmota
Potahovací a modelovací hmota

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty