logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kávová zrna

10. březen 2017
3217 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Řezy a zákusky
Úvod

Kávová zrna Obrázek 1

Známá čokoládová dobrota ve tvaru kávového zrna - tentokrát s vylepšeným krémem.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formičky na kávové zrno ( nejlépe Tescoma )

Na potahovací hmotu:

  • 150 g fondánu - recept uložen v Krémech ( lze i zakoupit )
  • 150 g sušeného plnotučného mléka
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 g glukózového sirupu - koupíme v cukrářských potřebách
  • 100 g změklého 100% tuku
  • 1 čajová lžička mandlového extraktu ( není nezbytná )

Na náplň:

  • 250 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
  • 400 g tmavé čokolády - použila jsem pecičkovou
  • 250 g změklého másla

Na dohotovení:

  • tmavá čokoláda - použila jsem pecičkovou
  • 100% tuk na rozředění dle potřeby

Nejprve si připravíme náplň. Do hrnce nalijeme smetanu a vaříme 1-2 minuty. Sundáme hrnec z plotny, přidáme čokoládu a metličkou mícháme do úplného rozpuštění. Necháme částečně zchladnout, dáme do lednice a necháme vychladnout úplně až do druhého dne. Druhý den přendáme do šlehací mísy, přidáme změklé máslo a vyšleháme v krém.

Nyní si připravíme potahovací hmotu. Na vál nasypeme cukr a sušené mléko, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme v hladkou nelepivou hmotu, kterou dáme do mikrotenového sáčku. Vezmeme část potahovací hmoty a vyválíme na tenký plát. Aby se nám hmota nelepila, podsypáváme ji moučkovým cukrem. Z vyváleného plátu vykrajujeme oválky tvaru kávového zrna - já jsem otočila formičku na kávové zrno, kterou jsem položila na vyválený plát a nožem jsem objela dokola. Takto si postupně připravíme oválky z celého plátu. Formičku vysypeme moučkovým cukrem, aby se nám hmota nelepila. Vezmeme jeden oválek, který vložíme do formičky a zlehka přitiskneme tak, že nám hmota pěkně kopíruje tvar formičky.

Kávovou lžičkou anebo sáčkem s trubičkou vložíme do středu formičky trochu náplně. Položíme druhý oválek potahovací hmoty a lehce přitiskneme. Formičku otočíme i s naplněným kávovým zrnem, lehce přitiskneme k válu a opatrně vyklopíme samotné kávové zrno. Nožem lehce ořežeme přebytky potahovky a dáme na tác. Vypadá to složitě, ale věřte, že není. Jde to rychle od ruky. Takto si připravíme všechna kávová zrna a dáme je ztuhnout do lednice asi na 60 minut.

Zatím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou dle potřeby rozředíme 100% tukem. Kávová zrna vytáhneme z lednice a potáhneme čokoládou. Bud' je položíme na rošt a sítkem potáhneme anebo jednotlivě pokládáme na lžíci, kterou vždy ponoříme do čokolády. Já měla v sadě od Tescomy namáčecí lopatičku a šlo to s ní velmi dobře. Kávová zrna necháme ztuhnout a vyrovnáme je na tác. Můžeme rovnou podávat.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Nugátový cheesecake
Nugátový cheesecake
Pohraniční koláčky
Pohraniční koláčky
Nugátové rohlíčky
Nugátové rohlíčky
Medové řezy s ořechy
Medové řezy s ořechy
Sušenky Margot
Sušenky Margot

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty