logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Máslové sušenky bezlepkové

29. srpen 2016
597 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezvaječné Sušenky Bezlepkové
Úvod

Máslové sušenky bezlepkové Obrázek 1

Máslové sušenky vhodné při alergii na lepek, laktózu a vejce.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 330 g mouky zn.Doves Farm - modrý obal
  • špetka soli
  • 250 g tuku Stella - lze použít máslo, pokud není alergie na laktózu
  • 160 g moučkového cukru
  • polévková lžíce strouhané citrónové kůry - nejlépe z bio citrónu ( nebo sušený )

Utřeme tuk s cukrem a citrónovou kůrou. V misce smícháme mouku se solí, přidáme ji k ostatním surovinám a vypracujeme těsto, které můžeme rovnou dále použít nebo ho zabalit do potravinářské fólie a nechat zhruba hodinku uležet.

Zapneme troubu na 180°C. Z těsta vytvoříme malé kuličky, které vidličkou zplácneme do požadovaného tvaru a naklademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme je ve vyhřáté troubě tak dlouho, dokud okraje sušenek nezačnou lehce zlátnout. Upečené vytáhneme z trouby a necháme zcela vychladnout - cca 1-2 hodiny. Je důležité nechat upečené sušenky zcela vychladnout, jinak se při jakékoliv manipulaci začnou drolit!! Vychladlé sušenky narovnáme na tác či misku a můžeme rovnou podávat.

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými vločkami
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými v...
Kukuřičný korpus bezlepkový
Kukuřičný korpus bezlepkový
Potápky
Potápky
Pracny
Pracny
Šlehačkové cukroví
Šlehačkové cukroví

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty